El Grec Festival de Barcelona fa vibrar les nits d’estiu

Com cada juny torna el Grec Festival de Barcelona, que enguany celebra la 43a edició, una cita amb les arts escèniques i la música que és una part inseparable de l’esperit barceloní.

17/06/2019 17:48 h

Ariadna Alcañiz Montesinos

Amb una llarga història que comença l’any 1976, el Grec no és només un dels festivals escènics més destacats del sud d’Europa, sinó que també és una part de la idiosincràsia barcelonina, i cada any hi afegeix propostes i espais per arribar a públics nous. El seu epicentre, però, no canvia: el Teatre Grec de Montjuïc, un teatre a l’aire lliure espectacular inaugurat durant l’Exposició Universal del 1929, que dona nom al festival i que sempre és l’escenari de l’espectacle inaugural, que hi té lloc a finals de juny, així com d’alguns dels espectacles més destacats de cada edició.

Amb un ampli programa, que inclou uns noranta espectacles de teatre, dansa, música i circ, el Grec Festival de Barcelona respon aquest any a un objectiu doble: d’una banda, donar suport i visibilitat a col·lectius i artistes catalans, i de l’altra, ser una finestra oberta al món per reunir a Barcelona les propostes més interessants de diferents països. De fet, amb el pas dels temps el Grec s’ha consolidat com el principal aparador per mostrar espectacles produïts a l’estranger.

Per exemple, en aquesta 43a edició, que se celebrarà del 26 de juny al 31 de juliol, podreu gaudir dels sons d’arrel electrònica de Matthew Herbert i la Brexit Big Band, que posaran música al sentiment de ser britànic i europeu al Teatre Grec.

Els amants de la dansa no es perdran, igualment al Teatre Grec, una de les referències coreogràfiques més aplaudides del Canadà, el Ballet BC, mentre que els amants del circ més jove i modern correran a veure els Gravity and Other Myths i el seu espectacle Backbone.

Si preferiu un recinte cobert, no gaire lluny del Teatre Grec, al Teatre Lliure de Montjuïc, hi trobareu una proposta teatral imprescindible. Es titula Campo minado, el signa la directora Lola Calvo i aplega sobre l’escenari veterans britànics i argentins que un dia van combatre els uns contra els altres a la Guerra de les Malvines i que avui són companys d’escena que recorden plegats un conflicte del passat. En aquest mateix escenari actuarà un altre nom destacat d’aquest Grec: l’actriu francesa Isabelle Huppert, que encarnarà Maria I d’Escòcia, dirigida per Robert Wilson en el seu debut al festival.

Descomptes exclusius

Si voleu assistir a algun d’aquests espectacles, l’organització ofereix algunes places amb descompte. Amb el codi “TGREC25” podeu comprar una entrada reduïda per a les funcions del Ballet BC (7 juliol), per a Backbone (13 juliol) i per a Matthew Herbert i la Brexit Big Band (21 juliol). També per a l’esperada obra Campo minado hi ha descomptes exclusius, amb el codi “CMINADO25”, per al 16 i 17 de juliol. Ja heu viscut l’experiència Grec?