El Grup Sardanista Maig celebra els 50 anys

05/07/2015 08:01 h

Sant Andreu TV

Un grup d’amics de Sant Andreu van fundar el 1965 el Grup Sardanista Maig per promoure les sardanes. La primera seu en la qual van començar a entrenar-se va ser la Cooperativa Andreuenca que hi havia al carrer de Rubén Darío. L’any 1974 es van traslladar definitivament a la Societat Coral la Lira, on es troba actualment l’agrupació.

Els primers anys, les colles del Grup Sardanista Maig estaven formades per ballarins de Sant Andreu. De mica en mica, van acollir dansaires de la resta de la ciutat i d’altres poblacions properes. Actualment l’entitat en té una cinquantena de tota Catalunya dels quals molts són estudiants.

Un total de 3 colles formen el Grup Sardanista Maig i totes competeixen en el Campionat de Catalunya. La colla veterana, els Dansaires de Maig, està considerada com una de les 3 millors colles sardanistes de Catalunya.

L’estil de ballar la sardana de les colles del Grup Sardanista Maig és, segons diuen, natural i precís. L’any passat, gràcies a aquest estil van quedar tercers de Catalunya pel que fa a lluïment, i en segona posició, a 2 dècimes del primer grup participant, quant a punts lliures. Per assolir aquests reconeixements assagen cada divendres i dissabte, també durant l’estiu.

L’entitat participa cada any en l’Aplec Internacional de la Sardana i ha actuat en països com Itàlia, França, Polònia i Romania. En un futur immediat es vol crear una escola de sardanes per a nens per donar continuïtat al projecte cultural.