El handbike, una altra manera d’anar en bicicleta

14/09/2014 16:51 h

Max Ledo

La 1a edició de l’Open Handbike Barcelona ha servit per veure els millors ciclistes de mà de l’estat i conèixer de primera mà una modalitat que apropa el ciclisme a les persones amb discapacitat.

Vídeo ‘I Open Handbike Barcelona’

Anar en bicicleta és una activitat amb molts aficionats i que cada vegada n’aglutina més. Alguns d’ells, però, tenen una discapacitat i han hagut d’adaptar-se a les opcions que els permeten les seves condicions. És per això que apareix el handbike, una modalitat esportiva que permet a les persones amb discapacitat anar en bicicleta. Per practicar-lo és necessari un vehicle de tres rodes amb tot el sistema de pedals i frens adaptat per ser utilitzat amb les mans.

A banda d’oferir grans possibilitats d’integració als esportistes paralímpics i les persones amb discapacitat, aquesta modalitat d’esport adaptat proporciona molts beneficis de salut als qui la practiquen. De fet, la posició estirada del cos facilita la circulació de la sang dels esportistes i els permet obtenir alhora beneficis cardiovasculars molt importants. A més, el handbike permet una pràctica conjunta i pràcticament en les mateixes condicions dels qui van en una bicicleta de dues rodes i els qui utilitzen un tricicle adaptat per a aquesta modalitat.

I Open Handbike Barcelona

El creixement progressiu d’aquest esport des que va ser olímpic a Atenes 2004 ha portat la ciutat a acollir la 1a edició de l’Open Handbike Barcelona, una competició que ha reunit els millors esportistes d’arreu de l’estat. Tots ells han competit en diferents categories segons el grau de discapacitat i han participat en dues proves diferents, una de cronometrada i l’altra, en línia. El guanyador absolut d’aquest campionat ha estat Martín Berchesi, del Club Esportiu Handbike Barcelona, qui s’ha mostrat molt satisfet de poder participar a Barcelona: "és molt bonic, és casa nostra, és una carrera que organitza el nostre club, suposa el tancament de la temporada, és realment molt bonic. Amb la teva gent, els teus amics molt a prop. Té un plus.” ha afirmat el campió.

Més informació:

–  Web Handbike Barcelona