Ja està obert el mercat provisional de l’Abaceria

El mercat provisional de l’Abaceria ha obert avui les portes, després que ahir s’hi instal·lessin els 56 paradistes que l’ocuparan mentre durin les obres del mercat gracienc. La carpa provisional es troba al passeig de Sant Joan, en el tram comprès entre els carrers de la Indústria i de Sant Antoni Maria Claret. Dissabte, 21 de juliol, una gran festa ciutadana servirà per inaugurar-lo oficialment.

20/07/2018 13:04 h

Ajuntament de Barcelona

La festa d’inauguració començarà a les 10.30 hores i hi participaran diverses entitats de cultura popular del barri, com els Swing Maniacs, Arrels de Gràcia i els Castellers de Gràcia.

El mercat disposa de 43 comerços alimentaris a l’interior, que respecta la distribució de les parades de l’edifici històric del mercat. Les peixateries ocupen la franja longitudinal del passadís lateral, més pròxim a les cambres frigorífiques, una zona adequada per al tractament específic de les instal·lacions de sanejament. A l’exterior hi ha 13 establiments no alimentaris.

A més, el mercat provisional disposa d’un entresolat de 400 metres quadrats a la banda del carrer de la Indústria, que permetrà organitzar actes culturals i veïnals.

Per tal de garantir una bona lluminositat, s’ha incrementat el percentatge de façana translúcida fins a un 40% del total, molt superior a la que hi havia fins ara en instal·lacions d’aquest tipus. Estèticament, s’ha apostat per una façana d’un color gris fosc, que ressalta el verd dels arbres i els parterres del passeig de Sant Joan.

Les obres del mercat definitiu, a la tardor

Durant els mesos d’estiu es tramitaran els projectes d’enderroc i la contractació i l’execució del projecte definitiu del mercat de la travessera de Gràcia, amb l’objectiu de començar-ne els treballs d’enderroc a començaments de la tardor.