El Monestir de Pedralbes i l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) preparen les Jornades “Fe(r) i dones” per al mes d’octubre

Els dies 7 i 8 d’octubre d’aquest any tindran lloc les jornades “Fe(r) i dones”, organitzades pel Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona. Aquestes jornades estan destinades a visibilitzar i valorar el paper de les dones a les diferents conviccions i creences.

20/07/2021 09:24 h

OAR

Les jornades s’emmarquen en una col·laboració entre les dues entitats que té ja un recorregut de diversos anys al voltant de les temàtiques relacionades amb dones i religió/espiritualitat. L’OAR treballa per donar a conèixer la pluralitat de creences i espiritualitats presents a Barcelona, i que fan que sigui una ciutat rica i plural. El Monestir de Pedralbes, per la seva banda, és un lloc on les dones històricament han viscut l’espiritualitat com a eix central de la seva existència i que desenvolupa també des de fa temps activitats al voltant d’aquesta temàtica.

La col·laboració va iniciar-se l’any 2019 amb l’activitat “Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada”, que va consistir en quatre trobades a porta tancada entre 25 dones barcelonines fidels de diferents tradicions religioses de la ciutat, i que va acabar amb un acte de cloenda al novembre del mateix any. Arran d’aquestes trobades també s’han dut a terme dues edicions del cicle “Figures femenines a les tradicions religioses”, en què dones de diferents confessions han presentat figures destacades i rellevants d’altres dones vinculades a la seva fe.

Es preveu que les jornades “Fe(r) i dones” puguin repetir-se cada any al voltant dels eixos de dones i religió/espiritualitat, però cada any l’edició estarà centrada en una temàtica concreta. Per a aquesta primera edició, les jornades se centraran en com els textos, els rituals i la transmissió religiosa en diverses tradicions són enteses i viscudes des de les perspectives de les dones.

Les jornades volen atreure el públic interessat en temes de dones i feminisme, però també públic interessat en el diàleg interreligiós i de les mateixes comunitats religioses. S’hi convidaran dones referents per a les persones fidels de diferents tradicions religioses, però també es fomentarà la participació de les comunitats religioses locals. Es preveuen, doncs, un diàleg amb conferenciants de relleu internacional i també una dinàmica participativa amb dones de diverses comunitats religioses de Barcelona. Finalment no hi faltaran activitats destinades a un públic més ampli com seran els tallers i un concert final.

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes oferirà les jornades de manera presencial, i algunes de les activitats es podran seguir en directe a través del canal de YouTube del Monestir.

Estigueu atentes a la web de l’OAR i del Monestir per a la informació i la presentació del programa.

Us hi esperem!

 

Etiquetes associades a la notícia