El moviment 'maker' conquereix Montjuïc

La ciutat viurà un mes de juny molt vinculat a la tecnologia, la creativitat i la innovació. El Pavelló Itàlia de Fira de Barcelona i CaixaForum es convertiran els dies 17 i 18 de juny en la seu de la primera edició de la Barcelona Maker Faire 2017, l'esdeveniment més representatiu en l'àmbit mundial del moviment 'maker' (fem-m'ho) i la creació digital. Aquesta fira coincideix amb la celebració del Festival Sónar i del Sónar+D, una conferència internacional per a professionals que debatrà la hipercreació, la intel·ligència artificial i la realitat virtual.

08/06/2017 17:56 h

Redacció

La fira maker (del fem-ho) sorgeix d’un moviment estès internacionalment i té l’objectiu de promoure la imaginació, la creativitat, la innovació i l’aprenentatge de noves habilitats entre curiosos de qualsevol edat i facilitar-los xarxes, coneixements i eines perquè esdevinguin creadors apassionats.

La Barcelona Maker Faire 2017 presentarà algunes de les propostes locals i internacionals més avançades, com la dels biohackers, científics que porten la biologia dels laboratoris al garatge, i oferirà tallers per a totes les edats en què es podran construir robots, drons, instruments musicals o fer impressions en 3D.

Aquesta fira tecnològica té el suport de l’Ajuntament, entre altres institucions i entitats, i s’emmarca en les prioritats del pla “Barcelona, ciutat digital 2017-2020”, que subratlla la importància d’estendre la cultura digital a tots els barris, i alhora aposta per un model tecnològic basat en la inclusió social i la col·laboració.

Sónar+D i Festival Sónar

La fira maker arriba a Barcelona coincidint amb el Festival Sónar, que aquest any s’expandeix i ofereix més de tres-centes propostes relacionades amb la música, la creativitat i la tecnologia. Paral·lelament, la ciutat serà l’escenari del congrés internacional Sónar+D, que en aquesta edició rebrà la visita de més de 5.000 professionals acreditats de 2.100 empreses procedents de 60 països. Els participants debatran durant quatre dies els nous llenguatges immersius de la realitat virtual i la intel·ligència artificial.