El nou Eix Pere IV

Les obres de reurbanització i infraestructura del tram de Pere IV, entre els carrers de Roc Boronat i Bilbao, ja s'han acabat. El resultat és un eix més agradable i pensat per als vianants, amb un únic carril de circulació, carril bici, voreres més amples, nou mobiliari urbà i enllumenat i recollida neumàtica de residus. La transformació total de l'Eix Pere IV es farà per fases i continuarà a principis d'any en el tram entre la rambla de Prim i el carrer de la Selva de Mar.

14/07/2017 17:12 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres d’aquest tram inicial han tingut un pressupost de licitació de 7.100.899,11 euros (IVA inclòs), i s’ha actuat sobre un total de 559 metres de longitud. L’actuació deixa enrere una calçada de tres carrils de circulació per donar pas a una nova calçada de sentit únic, en direcció Besòs, que inclou un carril de circulació i un carril de serveis destinat a zones de càrrega i descàrrega, aparcament de motos i altres serveis, al costat mar.

El tram remodelat inclou un carril bici bidireccional, voreres més amples, nou mobiliari urbà (bancs, papereres i aparcaments de bicicletes), nou enllumenat amb tecnologia LED i arbres. També s’ha construït una nova xarxa de clavegueram i de recollida neumàtica de residus i s’hi han instal·lat diversos punts de recollida amb bústies i contenidors en superfície. Juntament amb aquesta transformació s’han adaptat els passos de vianants i la semaforització i senyalització de les cruïlles.

La reforma de Pere IV continuarà per fases i la propera que es durà a terme serà al costat Besòs. En aquests moments s’està redactant el projecte executiu del tram entre la rambla de Prim i el carrer de la Selva de Mar, amb la previsió de tenir-lo enllestit i poder començar les obres a principis del 2018. L’avantprojecte ja s’ha presentat al veïnat per consensuar l’actuació.

Recuperar el passat industrial i dinamitzar l’entorn

L’actuació també pretén posar en relleu el ric patrimoni històric de la zona. Així, el passat industrial de Sant Martí es recuperarà i es preservarà a través d’un projecte de senyalització històrica que s’instal·larà al llarg de tot el carrer de Pere IV un cop s’acabi la remodelació d’aquest eix, que travessa de punta a punta gairebé tot el districte. S’hi instal·laran un conjunt de setze plafons amb informació i imatges històriques que remetran al passat i a la memòria industrial i preindustrial i que se situaran de forma permanent en punts estratègics del carrer.

A més, en el marc de la transformació de Pere IV, el Districte de Sant Martí, en col·laboració amb les entitats veïnals i ciutadanes aplegades en la Taula Eix Pere IV, treballa per dinamitzar a escala social, cultural i econòmica tot l’entorn. La idea és fer de Pere IV un pol d’atracció d’activitat econòmica social i cooperativa i donar prioritat a les empreses vinculades al territori.

Més informació

Notícies relacionades