El nou gos urbà, més atencions que mai

16/12/2014 08:15 h

Susagna Alcón

Augmenten a la ciutat els serveis per a mascotes, amb iniciatives com banys relaxants i roba feta a mida. És un sector empresarial en expansió, que busca el benestar dels animals més enllà de l’estètica o les tendències passatgeres.

Vídeo ‘Nous gossos urbans’

Els gossos urbans disposen cada vegada de més serveis. En els darrers anys el sector de les mascotes ha experimentat un augment en les atencions que els propietaris ofereixen als animals, i és una activitat econòmica que no para de créixer. En moltes llars de la ciutat els gossos s’han convertit en un membre més de la família, que necessita les mateixes atencions que els humans.

Un balneari caní

Sonia Losada va obrir la seva perruqueria canina amb l’objectiu de millorar el benestar i la salut dels gossos. Per això va decidir que “treballaria en positiu, sense estrès, sense cordes, sense morrions, sense crits i sense subjectar el gos”. Però a Xila’s Boutique no es tracta només d’això: han muntat un petit balneari per a mascotes on no falta la música, la llum de les espelmes, els olis essencials i un massatge relaxant.

Per a la Sonia aquest servei “no és un luxe, realment és salut”. Assegura que és una ajuda molt important per a la pell i el pèl, millora la circulació sanguínia i prevé les infeccions cutànies. En ocasions, explica la Sonia, els gossos “es relaxen tant que s’adormen, o són ells mateixos els que t’indiquen on volen que els facis el massatge”.

Roba a mida i de materials nobles

Al barri del Raval els gossos són els protagonistes de la sastreria que regenten l’Haritz i l’Edgar. Hi ofereixen roba i accessoris per a mascotes, que dissenyen i elaboren personalment, prioritzant la comoditat de l’animal i, molt especialment, que la seva pell estigui en contacte amb materials nobles. A la botiga hi ha abrics, impermeables i dessuadores amb caputxa, així com un servei de roba feta a mida.

Però la seva finalitat va més enllà de l’estètica i de les inclemències del temps. Segons afirmen els propietaris de la sastreria, els gossos urbans tenen necessitats que la roba ajuda a cobrir. Edgar Gil, fundador de Caninetto, explica que entenen “la roba com una peça bàsica d’higiene per a gossos urbans, perquè, si porten una samarreta, tota la brutícia del carrer s’hi impregna”. “Si la hi treus quan el gos és a casa, estarà més net. És com les sabates que portes al carrer; quan arribes a casa no les deixes al sofà i les abraces”, conclou.