El nou Govern municipal presenta el cartipàs en el primer Ple del mandat

El mandat 2019-2023 comença a caminar. Dimarts, 16 de juliol, els regidors i les regidores electes en els comicis del 26 de maig ocuparan per primer cop els escons del Saló Carles Pi i Sunyer. En aquesta primera sessió del Ple del Consell Municipal, el Govern presentarà l’organigrama polític i els grups votaran la creació i la composició de les comissions ordinàries per a tot el mandat. També s’hi hauran d’acordar la dedicació i les retribucions dels membres electes i els representants municipals a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i les empreses municipals.

15/07/2019 12:22 h

Ajuntament de Barcelona

Com és habitual, es podrà seguir la retransmissió del Ple de presentació del cartipàs a través del web de l’Ajuntament i del Servei de Premsa i per mitjà de Betevé. La sessió començarà a les 10.00 hores.

El nou Govern municipal

El Ple de presentació del cartipàs és la primera sessió del Consell Municipal després de la constitució de l’Ajuntament i la investidura de l’alcaldessa. Tal com ho estableix la normativa municipal, després que l’alcaldessa hagi signat els decrets que articulen el cartipàs, hagi nomenat els regidors i els hagi delegat les àrees i les diverses competències, el Govern n’ha de donar compte als grups municipals.

Després d’unes setmanes de negociacions entre els grups polítics de Barcelona en Comú i el Partit dels Socialistes de Catalunya, l’alcaldessa, Ada Colau, i el president del grup del PSC, Jaume Collboni, van presentar el 10 de juliol l’anomenat Acord d’esquerres, segons el qual el Govern queda organitzat en sis grans àrees:

  • Primera Tinència d’Alcaldia, d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, a càrrec de Jaume Collboni.
  • Segona Tinència d’Alcaldia, d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, a càrrec de Janet Sanz.
  • Tercera Tinència d’Alcaldia, d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, a càrrec de Laia Bonet.
  • Quarta Tinència d’Alcaldia, de Drets Socials i Feminismes, a càrrec de Laura Pérez.
  • Cinquena Tinència d’Alcaldia, de Prevenció i Seguretat, a càrrec d’Albert Batlle.
  • Sisena Tinència d’Alcaldia, de Cultura, Educació i Ciència, a càrrec de Joan Subirats.

La composició del nou Govern municipal, liderat per Ada Colau, es pot consultar en aquest enllaç.

Acords relacionats amb el cartipàs

A més de la presentació de l’organigrama de l’executiu, en el Ple de dimarts se sotmetran a votació les següents propostes d’acord, relatives al funcionament i a la representació de l’Ajuntament durant el mandat que ara comença:

  • La denominació i els àmbits d’actuació de les comissions del Consell Municipal, així com la presidència i la vicepresidència d’aquestes comissions.
  • El nomenament dels representants de l’Ajuntament a l’AMB, als consells d’administració de les empreses cent per cent municipals i al Consorci de la Zona Franca.
  • La dedicació, retribució, assistència i indemnització dels membres electes de la corporació, és a dir, dels regidors i les regidores, així com dels consellers i conselleres dels districtes.

Etiquetes associades a la notícia