El nou Institut d’FP Sanitària Vall d’Hebron entrarà en funcionament el curs 2024-2025

La xarxa pública de formació professional de Barcelona s’amplia amb un nou institut especialitzat en formació sanitària fruit de la col·laboració amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Amb aquest nou centre l’oferta d'equipaments d’FP a la ciutat creix fins als 31 instituts.

03/05/2024 12:45 h

Ajuntament de Barcelona

L’Institut d’FP Sanitària Vall d’Hebron neix amb la voluntat d’esdevenir un centre de referència en la formació integrada de professionals sanitaris. Començarà oferint un ampli ventall de cicles formatius que s’anirà ampliant amb certificats de professionalitat i cursos d’especialització. Comptarà amb un equip humà de 60 docents, atendrà la demanda d’uns 800 alumnes i teixirà aliances amb hospitals de tercer nivell, com el mateix Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El nou centre també treballarà estretament amb altres centres de referència per incentivar la investigació i el coneixement de les tècniques més innovadores en l’àmbit de la salut. A més, es promourà la internacionalització dels estudis a través del programa Erasmus i altres iniciatives de foment de la mobilitat de l’alumnat.

Ensenyaments per al curs 2024-2025

La major part de l’oferta d’ensenyaments per al proper curs prové de l’Institut Vall d’Hebron, l’Institut La Guineueta, l’Institut Flos i Calcat i l’Institut Moisès Broggi:

  • Auxiliar en Centres Sanitaris: programa de formació i inserció (PFI) de nova creació
  • Cures Auxiliars d’Infermeria​: cicle formatiu de grau mitjà de formació professional (instituts Moisès Broggi i Vall d’Hebron)
  • Farmàcia i Parafarmàcia: cicle formatiu de grau mitjà de formació professional (Institut La Guineueta)
  • Emergències Sanitàries: cicle formatiu de grau mitjà de formació professional (Institut Moisès Broggi)
  • Gestió Administrativa (àmbit sanitari)​: cicle formatiu de grau mitjà de formació professional (Institut Vall d’Hebron)
  • Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear​: cicle formatiu de grau superior de formació professional (Institut Moisès Broggi)
  • Anatomia Patològica i Citodiagnòstic​: cicle formatiu de grau superior de formació professional (Institut La Guineueta)
  • Laboratori Clínic i Biomèdic: cicle formatiu de grau superior de formació professional (Institut La Guineueta)
  • Documentació i Administració Sanitàries: cicle formatiu de grau superior de formació professional (Institut Flos i Calcat)

Etiquetes associades a la notícia