El Pacte per Ciutat Vella impulsarà la transformació del districte des del diàleg

Amb la participació d’entitats, agents locals i el teixit social i econòmic, marcarà el full de ruta dels deu anys vinents. Els propers mesos s’organitzaran jornades, sessions de treball i trobades per començar a definir les línies estratègiques del pla, que es començarà a implantar l’any que ve. Amb la participació de la ciutadania, el Pacte per Ciutat Vella se centrarà en quatre aspectes per implementar les accions: persones, espai públic, economia i vincle.

10/07/2024 17:18 h

Ajuntament de Barcelona

Objectius del pacte

Durant el primer any de mandat s’ha estat treballant en el Pacte per Ciutat Vella, i ara comença un procés de debat amb els agents socials, culturals i econòmics del districte. Aquest procés durarà fins l’estiu de l’any que ve, quan se’n començaran a implementar les primeres accions. Es treballarà a partir de quatre eixos principals:

  • Persones: amb accions per garantir unes condicions de vida digna, es treballarà en els àmbits de la salut, l’habitatge o l’educació, entre altres.
  • Espai públic: uns carrers endreçats i segurs on s’afavoreixi la convivència per recuperar l’atractiu del districte.
  • Economia: garantir la diversitat sectorial del teixit econòmic i impulsar les oportunitats per a tothom.
  • Vincle: recuperar la identitat i l’orgull de Ciutat Vella de tota la ciutadania.

Totes aquestes accions se centraran a beneficiar els residents dels quatre barris del districte, les persones que hi treballen, les famílies i els col·lectius de joves i persones grans.

Diàleg i treball conjunt

El Pacte per Ciutat Vella s’ha posat en marxa amb la presència de més de 180 entitats del món social, econòmic i cultural del districte, que han assistit a l’acte de presentació. De fet, la participació de la ciutadania i la implicació del teixit de Ciutat Vella és un dels pilars del pacte, que vol marcar l’estratègia de transformació d’aquest territori per als deu anys vinents.

Tant en l’elaboració com en el seguiment de tota l’estratègia d’actuacions, el Pacte per Ciutat Vella inclourà el màxim d’opinions, punts de vista i realitats possible. El Govern municipal vol comptar amb la implicació d’agents locals vinculats directament o indirectament al districte, amb una visió inclusiva i democràtica.

El pacte comença amb un pressupost per al mandat de 228 milions d’euros, dels quals 225 són per a inversions. Els altres tres milions es destinaran a reforçar polítiques socials i de prevenció.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades