El parc de pisos públic creix amb nous habitatges assistencials per a la gent gran

La nova promoció d’habitatge públic de Quatre Camins, al barri de Sant Gervasi - la Bonanova, disposa de 44 allotjaments per a gent gran que tingui dificultats per accedir a una llar o que tingui problemes d’accessibilitat, però que puguin mantenir una vida autònoma i activa.

14/09/2018 16:52 h

Ajuntament de Barcelona

El parc d’habitatge públic reforça la diversificació per poder arribar a tots els col·lectius amb el nou equipament de Quatre Camins, dissenyat especialment per a persones a partir de 65 anys.

Cada allotjament té una superfície d’uns 40 metres quadrats, hi poden viure fins a dues persones i disposa d’un dormitori, un menjador – sala d’estar, una cuina i un bany adaptat. A més, s’hi ha instal·lat un sistema de teleassistència al bany i al dormitori per poder activar els serveis d’emergència en cas de produir-se un incident.

L’edifici consta d’una superfície total de 1.891 metres quadrats i està equipat amb diferents espais comunitaris, com terrasses obertes i sales d’esbarjo, a més d’una zona de bugaderia i autoservei. També disposa d’una sèrie de serveis per millorar el confort dels inquilins: neteja dels espais comunitaris i dels pisos, consergeria i manteniment i reparacions menors.

Un servei d’atenció social i individual farà el seguiment del benestar del veïnat i facilitarà el coneixement dels recursos del barri (casals, biblioteques i altres equipaments a l’abast). D’altra banda, es fomentarà la participació comunitària i les relacions de bon veïnatge mitjançant sessions i activitats en grup.

Requisits per accedir a aquest tipus d’habitatge públic:

  • Persones a partir de 65 anys.
  • Amb garanties de poder dur una vida autònoma (el grau d’autonomia es determina segons el que estableix la sol·licitud de programes i serveis socials d’atenció a la gent gran).
  • Inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit.
  • Residents a Barcelona durant els darrers dos anys, com a mínim.
  • Amb un nivell de renda de 24.850,48 euros (1 persona) i 25.619,05 euros (dues persones)
  • Que no disposin d’habitatge o que tinguin problemes d’accessibilitat o habitabilitat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades