El Pla d'allotjaments turístics incorpora noves zones de limitació hotelera

15/01/2017 17:03 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) vol ser una eina per gestionar el turisme a la ciutat i, sobretot, per garantir el benestar i el dret a l’habitatge de tota la ciutadania. És per això que el Govern municipal ha debatut el document amb tots els grups municipals i apel·la a l’acord per poder presentar un pla amb el màxim consens possible.

En aquest marc, el consistori ha decidit ampliar les zones de limitació hotelera que preveu el pla i incloure els barris de Sant Antoni, Hostafrancs, la Vila Olímpica i el Poblenou a la zona 1 de decreixement de les places turístiques. El PEUAT recull tres zones diferenciades en funció de l’activitat turística:

– Zona 1: No s’hi admet la implantació d’establiments nous ni tampoc l’ampliació de places dels establiments existents. A més, quan cessi una activitat d’allotjament, no es permetrà que n’obri cap més. D’entrada aquesta zona només incloïa el centre de la ciutat, però en la proposta actual s’ha estès.

– Zona 2: Es preveu mantenir el nombre de places i establiments actuals.

– Zones 3 i 4: En aquestes àrees es permetrà implantar nous establiments i ampliar els existents sempre que no se superi la densitat màxima de places.

La nova delimitació, doncs, respon a una anàlisi de la pressió turística que estableix que els quatre barris incorporats corren el risc de patir una saturació turística en els propers anys. Amb aquesta ampliació es vol apel·lar també al consens amb la resta de grups municipals, ja que respon d’una manera més eficaç a les necessitats de la ciutadania.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha declarat que es tracta d’una proposta “justa i de futur, perquè permet preservar el dret bàsic a l’habitatge i perquè des de l’Ajuntament tenim l’obligació de donar resposta a les necessitats veïnals”.