El Pla de Barris reparteix material escolar a infants en situació de vulnerabilitat

El Districte de Sant Andreu complementarà la iniciativa per arribar a totes les famílies, tant de la pública com de la concertada, dels barris de Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver.

24/04/2020 11:47 h

Districte Sant Andreu

El Pla de Barris de Barcelona ha començat a reorientar la seva activitat en el context de confinament a causa del coronavirus per contribuir a què aquesta crisi de salut no ens porti a una crisi educativa, econòmica i social als barris. Una de les primeres mesures que s’han impulsat ha estat la compra de material escolar, que entre divendres 24 i dilluns 27 d’abril es repartirà a les famílies de les 30 escoles de primària públiques dels barris del Pla de Barris que tenen una beca de menjador. Es lliurarà un lot per família. En total, són 1815 lots que arribaran a prop de 3000 infants. Els lots contenen: 1 llibreta din-A4, de quadrícula, 1 caixa gran de plastidecors (o altra marca), 1 caixa de 24 retoladors, 1 llapis, 1 goma, 1 maquineta, Plastilina, 1 joc de cartes, 1 joc de dominó i 1 joc oca-parxís. A més, el Districte de Sant Andreu complementarà la iniciativa per arribar a totes les famílies, tant de la pública com de la concertada, dels barris de Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver.

El Pla de Barris de Barcelona (2017-2020), que es desplega a 16 barris dels 73 de la ciutat, encarava el darrer any de desplegament quan la crisi del coronavirus ha confinat el bon ritme del programa, que ja estava a més del 80% de la seva execució. En aquest nou context, el Pla de Barris ha reorientat els seus recursos i les seves accions a atendre les necessitats que es van generant per la situació de confinament, com el repartiment de material escolar a les famílies que més ho necessiten. Al mateix temps, ha impulsat altres projectes i acompanyat iniciatives de les xarxes ciutadanes dels barris per contribuir a reduir l’impacte d’aquesta situació en la salut, l’educació o l’activitat econòmica dels barris.