El Plenari tramita el pressupost del 2018 vinculat a una qüestió de confiança

El Ple ha rebutjat els comptes municipals per al 2018, vinculats a una qüestió de confiança. Ara l'oposició té 30 dies per presentar una candidatura alternativa i, si no, el pressupost quedarà aprovat automàticament.

02/02/2018 11:43 h

Redacció

La proposta de pressupost per al 2018 ha rebut 11 vots a favor i 30 en contra. El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha apel·lat a l’acord perquè, ha dit, “aquesta ciutat ha demostrat que és capaç de fer-ho quan hi ha coses importants damunt la taula”. Pisarello ha recordat que Barcelona necessita uns bons pressupostos per continuar treballant per a tots els veïns i veïnes, “per evitar talls de llum i garantir els drets energètics, amb beques menjador, amb el Pla de barris o amb millores de l’espai públic i transport“, unes partides pressupostàries que ja van preveure també els comptes per al 2017.

L’alcaldessa ha afegit que l’Ajuntament de Barcelona és l’administració que inverteix més en despesa social i és líder en transparència i en la lluita contra la corrupció. Ada Colau ha dit als grups: “Seguiran trobant aquest govern obert al diàleg i l’acord, posant abans els interessos de tota la ciutadania. Som aquí per atendre les necessitats dels veïns i les veïnes.”

Els comptes s’han votat vinculats a una qüestió de confiança, un mecanisme que, segons el que preveu l’article 197 bis de la Llei orgànica 5/1985, del 19 de juny, de règim electoral general, obre un termini d’un mes en el qual els grups municipals podran presentar una moció de censura, signada per un mínim de 21 regidors, la majoria absoluta del Plenari, i una candidatura alternativa a l’alcaldia. Si passat aquest mes no s’ha presentat la moció de censura, el pressupost quedarà aprovat automàticament.

Etiquetes associades a la notícia