El podcast de l'Arxiu Municipal de Barcelona, guardonat als Premis Sonor

El dilluns 13 de juny ha tingut lloc, a l’Antiga Fàbrica Damm, la gala de la primera edició dels Premis Sonor del podcast en català, impulsats per la revista La Mira amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, on el podcast de l’Arxiu Municipal de Barcelona, “Barcelona AMB Paraula d’Arxiu“, ha resultat guanyador en la categoria de millor guió. A la gala hi ha assistit l’arxiver en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Borràs, juntament amb Ana Pazos, cap del Servei de Coordinació de Centres de la Direcció d’Arxius, i els responsables de la realització i locució del podcast, Xavier Cazeneuve i Pere-Andreu Jariod.

“Barcelona AMB Paraula d’Arxiu” va començar a emetre’s el mes de juny de 2021 amb l’objectiu de donar a conèixer els fons documentals conservats als diferents centres de l’Arxiu Municipal de Barcelona a partir d’un format totalment innovador tant per a la institució com per al món de l’arxivística ja que es tractava del primer podcast en català que es duia a terme dins del nostre àmbit. Cada episodi gira al voltant d’un document o una temàtica en concret, els quals serveixen de pretext per explicar una petita part de la història de la ciutat de Barcelona.

Des de documents com el Calaix de Sastre, del Baró de Maldà, o el Llibre de les Fonts, ambdós conservats a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, fins a moments històrics com la proclamació de la República o l’annexió del poble de Sarrià a Barcelona, tot passant per temes com el treball o la salut a la ciutat, “Barcelona AMB Paraula d’Arxiu” ens trasllada a aquests universos concrets que, a la fi, formen part de la història global de tota la ciutadania i del seu patrimoni documental.

El podcast de l’Arxiu Municipal de Barcelona ja compta amb més de 5.000 audicions des de la seva primera emissió, amb una mitjana de 295 per episodi, i es pot escoltar tant al nostre web com a les principals plataformes de distribució d’aquest producte (Anchor, Spotify iVoox, etc.), així com també a Betevé ràdio.

Etiquetes associades a la notícia