Pont Alimentari, un projecte per reduir el malbaratament del menjar

15/07/2015 13:42 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte Pont Alimentari neix a la ciutat de Barcelona amb la col·laboració d’una vintena d’entitats que distribuiran aliments a persones necessitades. De moment es treballa amb 6 empreses donants (restaurants i cadenes de distribució) i durant les pròximes setmanes podrien arribar a ser-ne 11, segons els impulsors del projecte.

Es un projecte que comença a la ciutat de Barcelona però que té l’ambició d’arribar a altres ciutats catalanes. Actualment hi participen una vintena d’entitats socials que atenen persones necessitades i que reben el menjar cuinat sobrant que prové d’unes 6 empreses donants el conjunt de les quals es podria ampliar fins a un total d’11 durant les pròximes setmanes.

Els eixos que caracteritzen aquesta campanya són la defensa del medi ambient (reducció de sobrants alimentaris); l’econòmic (una millor gestió entre els restauradors per evitar el sobrant) i la solidaritat (ajudar les famílies més necessitades). Els excedents alimentaris que actualment és llencen a la brossa, a partir d’aquest projecte poden trobar una nova canalització en forma de menjar cuinat que es destinarà a les famílies més necessitades.

La iniciativa del Pont Alimentari vol ajudar a complir un dels objectius de la Unió Europea: reduir el volum de menjar sobrant en un 50% d’aquí a l’any 2020. Per ajudar a reduir aquest 50% del sobrant alimentari, el projecte treballa amb les cadenes de restauració i restaurants per elaborar una diagnosi del seu procés productiu i els facilita solucions per adequar les racions dels plats i reduir el sobrant alimentari diari, i també els informa de la importància de facilitar carmanyoles als comensals perquè s’emportin a casa les porcions que no s’han menjat.

Més informació