El Port Olímpic acull una jornada d’activitats per mostrar la seva transformació a la ciutadania

El proper 24 de setembre, en el marc de les Festes de la Mercè, el Port Olímpic s’obrirà als veïns i veïnes de Barcelona per presentar-los la transformació d’aquest espai ciutadà. El “Dissabte Blau al Port Olímpic” comptarà amb tallers divulgatius sobre el mar i els oceans a càrrec de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) – CSIC, espectacles de dansa i circ i la música de Joan Colomo.

13/09/2022 11:31 h

Ajuntament de Barcelona

El proper 24 de setembre, en el marc de les Festes de la Mercè, el Port Olímpic acollirà una jornada d’activitats divulgatives, culturals i familiars per mostrar a la ciutadania l’evolució de la transformació d’aquest espai i el compromís del port per esdevenir un espai compromès amb el dinamisme de Barcelona. Sota el títol “Dissabte Blau al Port Olímpic”, a partir de les 10 del matí i fins a les 14 hores, s’oferiran, de manera gratuïta, tallers i activitats de dansa, circ i música, entre d’altres.

Ciència, dansa, circ i música per a tota la família

El “Dissabte Blau al Port Olímpic”, comissariat artísticament per Oriol Martí, començarà a les 10 h amb els “Tallers Oceànics” a càrrec de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) – CSIC. Es tracta d’una sèrie d’activitats divulgatives pensades per a tots els públics per endinsar-se en els secrets dels oceans i aprendre, entre d’altres, a identificar l’estat del mar a Barcelona o el paper dels oceans en la salut del planeta.

Tot seguit, a les 11 h, començarà l’espectacle itinerant “Possê”, del grup Sound de Secà. És una proposta de percussió, dansa i teatre que reivindica la comunitat, el grup i la família.

A les 12 h, serà el torn de la companyia Circ Pistolet, que representarà l’espectacle “Quan no tocàvem de peus a terra”. La proposta, lliurement adaptada al circ a través dels equilibris acrobàtics, es basa en l’amistat de dos amics.

Finalment, a les 13 h, l’artista Joan Colomo oferirà un concert amb diversos instruments i sons adreçat a tots els públics.

El Port Olímpic, un nou espai compromès amb Barcelona

La transformació del Port Olímpic, impulsada per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, ja està en marxa i avança a pas ferm amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela com a horitzó. Precisament, a finals d’aquest mes de setembre, s’iniciarà la reforma dels locals que han d’acollir el primer centre d’economia blava de la ciutat. També començarà la urbanització del Dic de Recer, que esdevindrà un nou passeig al costat del mar i obert a la ciutadania. Aquests treballs se sumen a la construcció, també en marxa, del nou accés que connectarà la ciutat amb el port, així com el nou Balcó Gastronòmic, que serà una realitat l’estiu de 2024.

Etiquetes associades a la notícia