El Port Olímpic tindrà un nou accés que facilitarà la connexió amb la Vila Olímpica

Al juliol començaran les reformes per permetre la connexió directa del port, que es convertirà en un espai obert al dinamisme de la ciutat i estretament vinculat a la quotidianitat del territori, amb l’avinguda del Litoral i el passeig del moll de Mestral. A més, es facilitarà que els vehicles accedeixin de manera directa a l’Aparcament B:SM Litoral Port, que també es renovarà.

16/06/2022 15:04 h

Ajuntament de Barcelona

En una fase posterior, que començarà a partir de finals de setembre, el moll es convertirà en una gran plaça de 10.000 metres quadrats, i el dic de recer esdevindrà un nou mirador davant del mar obert a la pràctica esportiva i el passeig. Un cop completades les obres, aquesta serà l’entrada principal del port. En aquesta fase també es desmuntarà la rampa per a vehicles que hi ha al final del carrer de la Marina, amb la qual cosa s’eliminarà l’impacte visual que genera sobre aquest espai.

Aposta per l’economia blava i pels serveis nàutics

La intervenció en aquest espai també permetrà avançar en l’aposta per l’economia blava. Al moll de Mestral i el dic de recer es configurarà el primer centre d’aquest àmbit de la ciutat, una activitat compromesa amb el desenvolupament econòmic i social i amb el respecte als ecosistemes marins. En el cas del Port Olímpic, es preveu l’especialització en activitats i serveis nàutics, economia circular i innovació i tecnologia.

Els antics locals d’oci nocturn que hi havia en aquest espai es convertiran en un pol d’empreses i emprenedoria de l’economia blava de 2.600 metres quadrats, que es preveu que generi 250 llocs de treball. L’espai es distribuirà en 23 locals que formaran dos grans blocs d’oficines, situades a banda i banda del nou accés.

També disposarà d’alguns espais d’ús comú, com una sala d’actes amb capacitat per a 150 persones, que podrà utilitzar qualsevol usuari de les instal·lacions portuàries i també estarà a disposició de la ciutadania i del teixit empresarial per fer activitats. Es preveu que aquesta reforma s’acabi al setembre del 2023.

El conjunt de les actuacions, que suposaran una inversió de prop de 18 milions d’euros, forma part dels eixos estratègics del nou Port Olímpic i suposa un impuls de cara a la celebració de la Copa Amèrica, l’any 2024.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades