El Pregó dels Infants reflexionarà al voltant del dret a la igualtat

Amb el lema “A la ciutat, dret a la igualtat”, 628 alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè de primària de 21 escoles i centres d’educació especial de Barcelona han rebut l’encàrrec de l’alcalde, Jaume Collboni, d’escriure el Pregó dels Infants, que aquest any reflexionarà entorn del dret a la igualtat, fruit de les inquietuds manifestades pels nens i nenes que hi van participar el curs passat.

20/11/2023 13:48 h

Ajuntament de Barcelona

En aquesta nova edició els infants reflexionaran sobre el dret a la igualtat i les vulneracions d’aquest dret a través de dinàmiques que s’estructuraran en quatre grans eixos: gènere i orientació sexual; procedència, religió i origen; capacitats, i equitat social.

Com a novetat d’enguany, l’alumnat ha realitzat un procés d’investigació previ en forma de gimcana pel seu barri o districte amb l’objectiu de detectar qui treballa en aquest dret, com ho fa i quines situacions o accions no l’afavoreixen. D’aquesta acció n’ha sorgit un informe amb propostes de millora que ja han presentat a la seu del districte corresponent.

La lectura del pregó la faran nens i nenes representants dels diferents centres educatius el 14 de febrer, davant l’alcalde la ciutat, coincidint amb l’inici de les Festes de Santa Eulàlia.

Dret a la participació dels infants

El Pregó dels Infants és un programa educatiu per fomentar la promoció i la difusió dels drets dels infants i el reconeixement dels nens i nenes com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, tal com recull la Convenció sobre els drets dels infants.

El programa incideix en la importància de valors com la convivència i la participació a la ciutat i potencia la implicació de l’alumnat en la millora del seu entorn i la construcció de la ciutat; a més, és una forma d’acostar els infants a les institucions barcelonines.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades