S’han respectat els drets dels infants durant la pandèmia?

Al Pregó dels Infants un miler de nens i nenes reflexionaran sobre com els ha afectat la crisi sanitària de la covid-19. Enguany el lema escollit és “Els nens i nenes no s’aturen”, i un miler de nens i nenes de tercer, quart, cinquè i sisè de primària d’escoles i centres d’educació especial participen en aquest programa educatiu que culmina durant les Festes de Santa Eulàlia.

20/11/2020 13:24 h

Ajuntament de Barcelona

L’encàrrec s’ha presentat de manera virtual a través d’un vídeo que s’ha fet arribar als centres educatius amb activitats lúdiques i reflexives que es podran fer a l’aula respectant les mesures de seguretat. D’aquesta manera els infants reflexionaran sobre els seus drets i com s’han respectat o vulnerat durant l’emergència sanitària generada per la covid-19.

El projecte esdevé un espai per fer propostes que permetin que les persones adultes del seu voltant reflexionin i actuïn. En conjunt hi participaran setze centres educatius de la ciutat amb prop de mil alumnes.

La lectura del pregó la faran nens i nenes representants dels diferents centres educatius el dia 11 de febrer de 2021, coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia. El format i l’emplaçament es definiran segons la situació sanitària i les mesures i restriccions que dictaminin les autoritats pertinents.

El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia és un programa educatiu que té com a objectiu fomentar la promoció i la difusió dels drets dels infants i el reconeixement dels nens i nenes com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, tal com recull la Convenció sobre els drets dels infants. El treball que es fa a l’aula al llarg de diversos mesos estimula la participació i la col·laboració, i és una manera d’acostar els infants al coneixement de les institucions barcelonines.

Etiquetes associades a la notícia