El pressupost del 2015 comptarà amb un 13,3% més de recursos per a l’atenció a les persones

04/11/2014 18:48 h

Redacció

Els àmbits prioritaris de despesa continuen sent els serveis socials, la promoció econòmica, l’educació i el transport públic.

Vídeo ‘El pressupost del 2015 comptarà amb un 13,3% més de recursos per a l’atenció a les persones’

Amb l’objectiu de seguir prioritzant l’atenció a les persones i el benestar als ciutadans,  l’Ajuntament de Barcelona ha presentat un pressupost pel 2015 on es destinen un 13,3 per cent més de recursos per a l’atenció a les persones, així com els serveis socials bàsics, teleassistència, atenció a la gent gran i a les persones en situació de pobresa i risc d’exclusió .

El pressupost total pel 2015 és de 2550,6 milions d’euros el que significa un increment del 2,8 per cent respecte l’exercici del 2014. Pel que fa a les despeses de funcionament de la ciutat, l’Ajuntament hi destina 1.988 milions d’euros, un 4,6 per cent més respecte l’any anterior. Les principals mesures de despesa corrent són, a més de les polítiques socials, la promoció econòmica, l’educació, el transport públic, a més de garantir el manteniment , la seguretat i la millora de la qualitat urbana.

Balanç de mandat

L’Ajuntament ha aprofitat que aquests són els últims pressupostos del mandat per fer-ne balanç. Tots els àmbits marcats com a prioritaris pel govern han augmentat substancialment respecte el 2011.  Les despeses en educació i cultura han augmentat un 19,2 per cent respecte el 2011, els serveis socials; un 32,6 per cent i el transport públic un 43,2. La promoció econòmica i l’ocupació ha estat la despesa corrent que més s’ha incrementat, en un 136 per cent respecte l’inici de mandat. El govern també ha complert amb el compromís de pagar a 30 dies.

Segons la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens “aquests són uns pressupostos estratègics que representen una gran aposta del Govern municipal per donar resposta en forma de serveis que millorin el dia a dia de la ciutadania”. “Són uns números solvents i rigorosos que aporten credibilitat i confiança sense fer dèficit i mantenint el deute en estabilitat”.

Alt volum d’inversions en tot el mandat

El pressupost per l’any 2015 xifra la inversió en un total de 381,6 milions d’euros, de manera que manté un alt volum de despeses de capital gràcies als recursos propis. A més, dóna compliment als imports previstos en el Programa d’Inversions Municipals (PIM), que preveu les inversions previstes per tot el mandat 2012-2015 i s’eleva a 1.749 milions –ja amb el pressupost 2015 inclòs.

La tramitació del pressupost començarà aquest dijous en una sessió extraordinària de la Comissió d’Economia, Empresa i Ocupació. Un cop celebrada la comissió, s’iniciaran els processos participatius corresponents per explicar a la ciutadania els recursos disponibles per fer front a les necessitats de la ciutat.