El primer Gegant adaptat de Barcelona

02/02/2017 11:04 h

Districte Nou Barris

El Banc Solidari de Material Ortopèdic ha signat un conveni de col·laboració amb la colla gegantera Arreplegegants mitjançant el qual donen una cadira de rodes electrònica amb la qual portaran l’Ocellaire de l’Eixample, una gegantona adaptada per a que les persones amb diversitat funcional puguin portar-lo i gaudir de l’experiència gegantera. És el primer Gegant Adaptat de Barcelona (només existeixen altres a nivell Comarcal).
El primer fruit d’aquesta col·laboració tindrà lloc el proper dia 4 de febrer, amb motiu de la cercavila de celebració de l’Any Nou Xinès. A partir de les 11 del matí, i sortint del parc de l’Estació del Nord, recorrerem els carrers del barri del Fort Pienc per acabar la ruta festiva al Passeig de Lluis Companys.
L’Ocellaire de l’Eixample vol ser una al·legoria de la llibertat humana, amb un cap humà i un cos que és una gàbia oberta. A les mans porta una òliba, ancestral símbol de la saviesa, i un niu amb ous, que apel·la a la vida i la fecunditat. Però, sobretot, és una gegantona adaptada, oberta a tothom, que vol superar les fronteres de la discapacitat.

Banc Solidari de Material Ortopèdic 

El Banc Solidari de Material Ortopèdic neix l’any 2008 al sí de l’entitat ASENDI (Associació per a la Sensibilització Envers la Discapacitat) de Nou Barris, quan va començar a rebre donancions de gent que ja no en necessitava. S’ofereix prèstec solidari i temporal de cadires, caminadors, llits articulats i altres materials i reutilització d’ajudes tècniques de persones que ja no les fan servir però que volen que tornin a ser útils per a d’altres. Tot plegat, per tal de contribuir a l’autonomia i el benestar de les persones amb alguna discapacitat i dels seus familiars i acompanyants.

L’horari d’atenció al públic és dimarts de 10:30 a 13 hores i dimecres de 17 a 19:30 hores, a la seu i magatzem al carrer Manuel Sanchís Guarner, 14-16.

Més informació:
Web: http://www.asendinb.com
Telèfon: 620 967 862
Correu electrònic: difusio.bsmoasendi@hotmail.com