El programa Vincles per a gent gran s'estén a més barris

A partir del mes de juliol, aquesta iniciativa, destinada a pal·liar la solitud emocional i social de les persones més grans de 65 anys, s’ampliarà a tots els barris dels districtes de l’Eixample i Sant Martí. Els veïns i veïnes que s'ajustin al perfil d’usuari poden inscriure’s en el programa des de la web 'www.barcelona.cat/vinclesbcn', trucant al 010 o als centres de serveis socials de l’Ajuntament.

03/06/2017 12:25 h

Ajuntament de Barcelona

Després de la prova pilot en funcionament des d’inicis del 2017 als barris de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Nova Esquerra de l’Eixample, Sant Martí, el Besòs i el Maresme i la Verneda ila Pau, el programa Vincles s’ampliarà completament a aquests dos districtes, de manera que s’hi podran adherir prop de quatre-centes persones.

Aquesta iniciativa va dirigida a persones grans empadronades a Barcelona i que es trobin soles. Inclou una aplicació d’ús senzill amb la qual els usuaris i usuàries poden mantenir videoconferències, rebre missatges escrits o audiovisuals de diferents serveis de l’Ajuntament o accedir a informació del seu entorn. Aquesta aplicació pot estar instal·lada en una tauleta tàctil proporcionada per l’Ajuntament o bé en una de pròpia de l’usuari, segons les necessitats de cada persona.

La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Carmen Andrés, ha destacat: “L’objectiu del programa és enfortir les relacions personals de les persones grans per tal que tinguin més contacte del que tenen, i a la vegada, que es creïn nous grups, que participin en la vida comunitària del seu entorn.”

El programa Vincles Barcelona va guanyar el primer premi del Mayors Challenge Europa 2014, que atorga Bloomberg Philanthropies.