El projecte Òpera Samfaina incopora a 31 usuaris/es del Programa Làbora

19/07/2016 14:44 h

Toni Duarte Blanco

Es tracta d’un projecte d’oci gastronòmic i cultural, en el qual el visitant podrà gaudir d’experiències relacionades amb la història i la cultura catalana en un format innovador. Un espai on gaudir del patrimoni gastronòmic català amb la col·laboració dels germans Roca (Celler de Can Roca, Rocambolesc).

Per arrancar el projecte, s’han contractat a un total de 100 persones, de les quals 31, el 30%, són usuaris i usuàries del Programa Làbora que cobriran les següents posicions a partir de la seva obertura: animadors, croupiers, ajudants de cuina, cambrers, seguretat i auxiliar de cambrer. En línia amb el component social de l’entitat, la gran majoria de les persones que s’incorporen al projecte provenen d’entitats socials per tal de fomentar la inserció socio laboral dels col·lectius en risc de la ciutat.

La presentació s’ha dut a terme en el marc de la La Semana Grande de Opera, una setmana sencera de formacions i simulacions que acollirà el Liceu, per avaluar les competències clau de cada lloc de treball i realitzar la formació tècnica corresponent als treballadors (PRL, higiene alimentaria, RRHH, atenció al client) (agenda adjunta).

El Programa Làbora ha participat de manera molt activa en molts dels aspectes que han acabat per definir el projecte. Entre ells la preselecció de candidats a través de dinàmiques per competències, la definició del mapa competencial de cada posició, suport continuat al departament de RRHH en l’organització i gestió de la pre-obertura del projecte per desenvolupar un pla d’acció, organització, gestió, disseny i execució de la Semana Grande de Òpera, assessorament en bonificacions, contractacions, bons compromís i suport a la contractació laboral, planificació de les necessitats formatives a llarg termini en vers l’estudi competencial, havent participat també en el disseny i gestió de la borsa de treball.

A partir del proper dilluns, 25 de juliol, tots els visitants que ho desitgin podran gaudir d’aquesta experiència gastronòmica i cultural al Gran Teatre del Liceu.