El públic familiar es consolida a la Clariana de Glòries

05/12/2022 16:42 h

Maria Vilà Sancho

 

L’oferta lúdica i educativa de la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona, ha atret més de 1.300 persones aquesta tardor a la Clariana de Glòries. Es tracta d’una programació d’activitats especialitzada, estrenada la primavera passada, que ha convertit el nou espai verd en un pol d’oci, aprenentatge i sensibilització ciutadana. Rutes i tallers relacionats amb la cultura de la sostenibilitat omplen de vida la gran esplanada de gespa, dos diumenges al mes durant el matí. Una imatge que contrasta amb la que antigament ocupava el trànsit circulant pel gran tambor viari. Més de 700 persones, majoritàriament públic familiar, han participat als tallers de tardor que s’hi han organitzat.

La programació de tardor ha apostat pels tallers temàtics relacionats amb la mobilitat i l’alimentació sostenible, així com amb la prevenció de residus. En total, 712 persones han participat als tallers de sembra de plantes, elaboració de fermentats, fabricació d’alforges per a bicicleta amb materials reutilitzats, entre d’altres. No han faltat les sessions de contacontes i els espectacles teatrals amb missatges educatius i recomanacions sobre cada una de les temàtiques.

Diumenge 27, es van oferir les últimes activitats de tardor i el públic assistent es va poder sumar a l’acte central de la 14a Setmana Europea de Prevenció de Residus, organitzat per l’Agència de Residus de Catalunya. Dues tones de roba procedent de la recollida selectiva van prendre la forma d’un cercle, al mig de l’esplanada, símbol del Pacte per a la Moda Circular. La representació es va acompanyar d’accions educatives i va comptar amb la presència del cantant Miki Núñez, qui es va comprometre a col·laborar en la difusió del Pacte i va anunciar que tot el seu equip vestirà roba de segona mà en la seva propera gira de concerts.

La programació de la XEAB a la Clariana de Glòries s’atura els mesos de desembre i gener coincidint amb el període nadalenc que ja s’ha iniciat amb l’encesa de llums, la campanya comercial i que continuarà amb la tradicional programació d’actes, festes i mercats a tota la ciutat. La programació es reprendrà el diumenge 19 de febrer.