El servei de Bicing reobre amb mesures sanitàries per als usuaris i el personal

El Bicing reprèn l’activitat i els usuaris i usuàries podran utilitzar-lo de nou per desplaçar-se per la ciutat en cas que sigui imprescindible. Mentre duri l’estat d’alarma, l’ús del servei estarà subjecte a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

22/04/2020 20:03 h

Ajuntament de Barcelona

La tornada parcial a la feina dels sectors no essencials ha comportat que es reobri el Bicing. L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha marcat les mesures i recomanacions que les persones usuàries han de complir per poder-lo utilitzar:

  • Rentar-se bé les mans, amb gel hidroalcohòlic o amb aigua i sabó, abans i després de cada trajecte.
  • Fer servir mascareta.
  • Utilitzar guants d’un sol ús.
  • Mantenir dos metres de distància amb els altres ciclistes.
  • Evitar l’ús de carrils bidireccionals i zones de vianants.
  • Evitar tocar-se la cara durant el trajecte i tapar-se la boca amb l’avantbraç en esternudar o tossir.
  • Utilitzar l’aplicació mòbil per retirar i ancorar les bicicletes.

L’ús del Bicing està prohibit per a les persones que en els darrers 14 dies hagin estat diagnosticades de Covid-19, les que encara tinguin algun símptoma i les que hagin estat en contacte amb alguna persona diagnosticada.

Pel que fa als abonaments, les persones usuàries no perdran cap dia de servei, ja que es perllongaran per al temps equivalent des de la suspensió del servei fins a la finalització de l’estat d’alarma.

Garantir la seguretat del personal

Les mesures sanitàries també s’apliquen per protegir el personal del Bicing. Pel que fa a la logística i el manteniment, es disposa d’equips de protecció individual que inclouen guants i mascaretes homologades, s’assegura la distància de seguretat entre professionals a tots els espais de treball i es desinfecten les bicicletes i les eines.

Un total de 97 estacions de Bicing noves

Amb la represa del servei es posaran en funcionament 57 estacions noves, algunes de les quals en barris que fins ara no disposaven del servei, com la Marina del Prat Vermell, la Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron. Es preveu que durant el 2020 s’incorporin a la xarxa un total de 97 estacions noves per oferir més cobertura territorial i un servei millor per a l’usuari.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades