El servei de bus llançadora entre la plaça d’Alfons X i el Park Güell es posarà en marxa l’1 d’abril

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa el proper dia 1 d’abril un servei de bus llançadora que connectarà la Plaça d’Alfons X, al Baix Guinardó, amb el Park Güell. Aquesta mesura facilitarà l’accés als visitants que ara hi accedeixen pels seus propis mitjans i que suposa un 80% del total del públic. Alhora, descongestionarà altres transports i disminuirà la pressió sobre l’entorn immediat del Park i les seves vies d’accés, oferint així una mobilitat més eficient per als veïns.

27/02/2019 13:01 h

Districte Horta-Guinardó

Podran utilitzar el servei els visitants de la zona regulada del Park Güell que hagin adquirit l’entrada, que ja incorpora el cost de la llançadora, així com també tots aquells veïns i veïnes que disposin de la targeta del Park Güell i els membres de Gaudir Més, que hi tindran accés gratuït. El bus tindrà una capacitat per a 80 persones i es calcula que podrà transportar gairebé 700 persones per hora en temporada alta, que va des de l’1 d’abril al 27 d’octubre.

El bus tindrà un recorregut ascendent des de la plaça Alfons X, que connecta amb la línia 4 del metro, i circularà pel carrer Praga, l’Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, la plaça Sanllehy, el carrer Ramiro de Maeztu i la carretera del Carmel, on tindrà l’última parada. Pel que fa al recorregut de baixada, el bus es podrà agafar a la carretera del Carmel, i circularà pel carrer Ramiro de Maeztu, la plaça Sanllehy, el carrer Sardenya i la Ronda Guinardó, per finalitzar a la plaça Alfons X, on s’ubicarà un espai d’atenció al visitant del Park Güell. Les diferents parades estaran situades en àmbits de baixa pressió a l’espai públic, de manera que l’impacte en la mobilitat de la ciutat quedarà reduït.

Tindrà una freqüència de pas de 7 minuts, excepte en temporada baixa que es podria ampliar fins als 10 minuts. Els horaris de la llançadora dependran de la temporada. Així, en temporada alta s’oferirà el servei durant 14 hores al dia, entre les 7.45 i les 21.45 h; en temporada mitja finalitzarà una hora abans, a les 20.45 h; i en època de temporada baixa hi haurà gairebé 11 hores de servei, entre les 8h i les 18.45 h. Els horaris coincideixen amb les hores de regulació de la Zona Monumental, per poder oferir un millor servei a aquelles persones que vulguin visitar el Park.

La necessitat de posar en marxa aquest servei de transport va ser una de les conclusions de l’estudi de mobilitat que es va realitzar per a la redacció del Pla Estratègic del Park Güell. Fruit d’aquesta mateixa necessitat va dur-se a terme la modificació del recorregut de dos busos turístics (de TMB i de Julià), i des del 2 de gener ja no circulen pel carrer Praga. Ara, els busos turístics passen pel carrer Cartagena.