El teixit urbanístic i patrimonial de Gràcia quedarà protegit

L’actualització del catàleg patrimonial i històric de Gràcia permetrà revalorar i ampliar la protecció del teixit urbanístic i tradicional del nucli antic. Durant un any se suspendran les noves llicències d’obres i de grans rehabilitacions perquè no es perdi cap edificació singular que no estigui catalogada i protegida.

14/12/2018 15:58 h

Ajuntament de Barcelona

L’elaboració del Pla especial de preservació urbanística i protecció del patrimoni de Gràcia es durà a terme a la Vila de Gràcia i part dels barris de la Salut, Vallcarca i el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. L’objectiu de l’ampliació del catàleg és mantenir el caràcter tradicional del districte, fomentar la rehabilitació i frenar la substitució d’edificacions i protegir el patrimoni dels moviments especulatius.

El nucli antic de Gràcia es va plantejar originàriament com una ciutat jardí, on les zones verdes i les places eren les grans protagonistes del model urbanístic. Però des dels anys seixanta el teixit tradicional s’ha vist amenaçat per l’especulació immobiliària i la destrucció del patrimoni, la qual cosa ha comportat una pèrdua important d’indrets i edificacions singulars i emblemàtiques.

L’ampliació del catàleg patrimonial i tradicional està destinada a recuperar la configuració original d’aquests barris i dona resposta a les demandes veïnals de protegir els elements més singulars dels barris i evitar que es tornin a produir situacions com la de les casetes del carrer de l’Encarnació i l’alzina bicentenària.

Suspensió de llicències

Per poder elaborar l’estudi i evitar que es perdi patrimoni sense catalogar, durant un any se suspendran les llicències de nova construcció i de gran rehabilitació, els comunicats d’enderroc i la tramitació de plans urbanístics derivats.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades