“El tercer sector és fonamental per al funcionament de la ciutat”

La Fundació Formació i Treball va ser promoguda l’any 1992 per Càritas Diocesana de Barcelona amb l’objectiu de treballar per la inserció laboral de les persones que estan en risc d’exclusió.

03/07/2018 09:49 h

Ajuntament de Barcelona

Amb un equip de 350 treballadors i treballadores i un centenar de persones voluntàries, la Fundació Formació i Treball fa més de vint anys que treballa per una societat més inclusiva i solidària.

En aquest sentit, la meitat de la plantilla de la Fundació està fent itineraris d’inserció laboral, i és que l’objectiu fonamental de l’entitat, segons explica el seu director, Albert Alberich, és “treballar per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió, i per complir aquest fi es desenvolupen activitats formatives, activitats econòmiques, i creació de llocs de treball”.

Però, des de la seva creació, la Fundació treballa també en un segon objectiu, que és gestionar, potenciar i, sobretot, dignificar l’entrega social a les famílies més desfavorides. Amb els programes d’entrega social, que cobreixen les necessitats de roba, mobiliari i joguines, la Fundació aconsegueix arribar a 8.978 famílies, 4.000 de les quals són ateses gràcies als programes que es desenvolupen amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Formació i Treball és una de les principals entitats del tercer sector a la ciutat, un sector que, segons el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Gerardo Pisarello, “és fonamental per al funcionament de la ciutat, per a l’economia i per a l’ocupació”, i destaca que la tasca de la Fundació contribueix a la creació d’una “ciutat més sostenible, on reciclar, reutilitzar i revaloritzar el que tenim és fonamental”.

Etiquetes associades a la notícia