El triple de pressupost extraordinari per reactivar l’economia

Després de destinar-hi 30 milions el 2020, enguany el Centre Municipal de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore) articularà un pressupost extraordinari de 87 milions d’euros dedicat íntegrament a la recuperació i reactivació de l’economia de Barcelona, amb mesures de xoc per fer front als efectes de la pandèmia en l’economia local.

23/03/2021 13:07 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest fons extraordinari es destinarà a mesures en tres grans blocs: ajuts directes als sectors més afectats (45 milions d’euros), millora de l’ocupació (12 milions) i promoció de l’economia i dinamització del consum (30 milions).

Es preveu obtenir un impacte directe en 13.000 empreses, generar un mínim de 870 llocs de treball directes, millorar l’ocupabilitat o acompanyar prop de 10.000 persones i impulsar la digitalització de més de 1.000 comerços, entre altres.

Més de 60 actuacions el 2020

Des de la seva creació, el Cecore treballa articulant les relacions amb la resta d’administracions per maximitzar els recursos i compartint estratègies amb els agents econòmics i socials.

El 2020 es van poder fer 60 actuacions amb un pressupost de 30 milions d’euros, el gruix del qual (74%) es va destinar a subvencionar i finançar ajuts com el del lloguer per a pimes i persones treballadores autònomes o els crèdits a empreses de l’economia social i solidària.

També es va contribuir a posar en marxa millores en l’àmbit digital (6%), com la digitalització dels mercats municipals, i a desenvolupar projectes estratègics (7,7%).

Etiquetes associades a la notícia