El 'tuc-tuc' continua oferint formació i orientació laboral al veïnat de la Verneda i la Pau

S'ha complert un any de la posada en marxa del “tuc-tuc”, el Servei Itinerant d'Orientació Laboral a la Verneda i la Pau. És un dels projectes impulsats pel Pla de Barris, de la mà de Barcelona Activa, amb la intenció d'afrontar la incidència de l'atur i la precarietat laboral, un dels reptes que té el barri.

25/02/2020 13:10 h

Districte Sant Martí

Des de fa un any, el Servei Itinerant d’Orientació Laboral, el conegut “tuc-tuc”, recorre el barri de la Verneda i la Pau oferint informació i assessorament per a la recerca de feina i/o la millora professional.

Es tracta d’un servei impulsat pel programa Pla de Barris de la mà de Barcelona Activa, que fa front a una demanda rellevant en un barri molt castigat per l’atur i que fins ara no tenia cap recurs territorialitzat en aquest àmbit.

En aquest sentit, l’objectiu general del servei és doble: d’una banda, apropar els serveis d’orientació, recerca de feina i millora professional de la ciutat al veïnat en situació d’atur o precarietat laboral del barri i, de l’altra, oferir un acompanyament individual que s’ajusti a les potencialitats i necessitats de cada persona a fi de facilitar una inserció laboral de qualitat.

Com es pot accedir al servei? 

Qualsevol veí o veïna de la Verneda i la Pau que estigui cercant feina, vulgui fer un canvi professional, es vulgui formar o tingui qualsevol dubte sobre formació o ocupació pot accedir al servei de dilluns a divendres, tant a peu de carrer a través de la bicicleta groga com a l’oficina.

A través del punt d’orientació mòbil, una persona tècnica experta facilita informació sobre els recursos ocupacionals existents al barri, al districte i a la ciutat, així com l’accés a formacions i organitza tutories individuals i sessions grupals en equipaments, segons la demanda. En casos puntuals, pot atendre demandes o necessitats particulars de formació que no s’estiguin oferint de manera gratuïta a la ciutat, i també pot organitzar formacions si s’identifica un grup de persones interessades, sempre i quan siguin veïnes i veïns del barri.

En el primer any del servei (de febrer a desembre 2019) s’han realitzat 753 atencions a peu de carrer, de les quals 81 han rebut orientació personalitzada per a la recerca de feina (42 dones i 39 homes).

Per a més informació, trucar al telèfon 617 860 926 o bé enviar un correu electrònic a: tuctuc.vernedalapau@fundaciointermedia.org.

Ubicacions i horaris del servei a la Verneda i la Pau

Dilluns (11-14h)
C. Pere Vergés, 1

Dimarts (11-14h)
Atenció a Oficina Pla de Barris la Verneda i la Pau
Edifici Piramidón (c. Concili de Trento, 313)

Dimecres (11-14h)
Alterna quinzenalment: pl. Palmera i c. Binèfiar

Dimecres (16-18.30h)
Rambla de Prim amb rambla de Guipúscoa

Dijous (11-14h)
Pl. de la Verneda

Dijous (tarda)
Atenció a Oficina Pla de Barris la Verneda i la Pau
Edifici Piramidón (c. Concili de Trento, 313)

Divendres (9-14h)
Rambla de Prim amb rambla de Guipúscoa

Més de 25 accions per activar econòmicament el barri

Pla de Barris, de la mà de Barcelona Activa, desenvolupa més de 25 accions en l’àmbit de l’activació econòmica als barris de la Verneda i la Pau, i del Besòs i el Maresme. En total, s’han destinat prop de 2,8 milions d’euros en projectes relacionats amb la formació, l’ocupació, l’economia social i solidària i els polígons.

Altres projectes destacats son el Tastet d’Oficis d’Automoció o el projecte “Recondueix el teu perfil professional” a la Verneda i la Pau , i l’acompanyament a la Cooperativa Gregal, al Besòs i el Maresme.