El valor de la xarxa de mentoria per a la reinserció laboral

Els darrers mesos la xarxa de mentoria creada per ajudar, guiar i donar suport a persones que busquen feina ha hagut de fer front a un repte doble: l’adaptació a l’entorn virtual i un mercat laboral afeblit per la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia. Tot i això, l’any 2020 s’han atès més de 250 persones en situació de desocupació i en recerca activa de feina.

22/11/2020 10:07 h

Ajuntament de Barcelona

De les persones que han demanat aquest acompanyament, el 90% tenen més de 45 anys, el 60% són dones i gairebé un 20% no tenen estudis o tenen estudis primaris.

La xarxa de mentoria s’emmarca en el projecte Mentoring Plus, de Barcelona Activa, que des de fa setze edicions facilita l’ocupació de barcelonins i barcelonines amb dificultats d’accés al mercat de treball, posant l’èmfasi en el públic sènior. Ho fa, a més, en clau de proximitat, posant en contacte persones del mateix districte.

Els mentors i mentores acompanyen i encoratgen persones en situació d’atur per aconseguir nous reptes i trobar noves ocupacions, o les ajuden a millorar la situació laboral. Ho fan de manera totalment voluntària, un dels fets que més valoren les persones usuàries.

Programes com aquest fan créixer el talent de la ciutat, una de les prioritats de l’agenda Barcelona Green Deal, que vol contribuir al desenvolupament del talent i orientar-lo cap als sectors que generen ocupació a la ciutat.

S’obrirà una nova edició de la xarxa

La xarxa de mentoria obrirà en breu una nova edició. És un dels programes ocupacionals de Barcelona Activa que, a causa del context actual, en els darrers mesos s’estan seguint en línia. Aquests programes estan disponibles al web de Barcelona Treball, al Cibernàrium i a les cases d’oficis.

Etiquetes associades a la notícia