El veïnat repensa la Model

Dos mesos després de l’obertura de l’antiga presó com un nou espai cívic i social per a la ciutadania, 18.904 persones han visitat la Model per endinsar-se en les seves instal·lacions, passejar pel pati interior o participar en alguna de les activitats que s’hi han programat. La festa ciutadana que va obrir les portes de la Model a tota la ciutadania, després de dècades de foscor, va iniciar una nova etapa de llum i vida a l’antic centre penitenciari, una nova etapa que segueix avançant amb l’inici, durant el mes de març, del procés participatiu amb la ciutadania per concretar quins usos definitius tindrà la Model.

29/03/2018 10:14 h

Ajuntament de Barcelona

Ja s’han dut a terme dues sessions, en què el veïnat ha presentat propostes entorn dels equipaments, els habitatges públics i la conservació de l’antiga presó i la seva memòria. Fins al maig estan previstes dues sessions participatives més sobre l’espai verd i el conjunt de la Model. Informeu-vos-en a: www.decidim.barcelona.

Les aportacions de la ciutadania en aquestes sessions s’inclouran en els treballs d’anàlisi per actualitzar el Pla director (2009) de la Model a fi d’adaptar-lo a les necessitats actuals de la ciutat i començar a executar les obres, el 2020.

Balanç positiu

Les visites lliures a les instal·lacions han permès als 17.467 visitants conèixer l’interior de l’antiga presó i passejar pel pati d’entrada, la paqueteria, el locutori, el centre panòptic, les galeries i el pati poliesportiu. A partir del maig, les visites lliures conviuran amb les visites guiades i tematitzades per aprofundir en la vida i la història de la Model.

També continuarà instal·lada al mur perimetral de la presó l’exposició fotogràfica “La Model per dins”, en què el fotògraf Josep Maria Llobet mostra amb imatges de gran format com era l’interior de la presó quan es va tancar, el juny del 2017.

Paral·lelament, 1.437 persones han participat en les diferents activitats, debats, jornades i conferències que s’han organitzat a l’antic centre penitenciari, que han tractat diferents temes, com els crims del franquisme, drets humans, acció comunitària i salut mental, i també ha acollit taules rodones en el marc del festival BCNegra.

Es pot consultar la programació d’activitats i els horaris al web a lamodel.barcelona.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades