El viatge del Grec comença bé

Un total de 121.795 espectadores i espectadors han assistit a algun dels 102 espectacles programats a l'edició del Grec Festival de Barcelona d'enguany, el responsable del qual, Cesc Casadesús, va plantejar com la primera escala d'una volta al món que començava a Grècia i que continuarà per altres països d'Àsia, Àfrica i Amèrica durant les properes edicions.

02/08/2017 09:53 h

Ajuntament de Barcelona

Entre els objectius complerts d’aquest any hi ha el fet d’haver programat grups i artistes provinents de països de la Mediterrània, haver treballat per impulsar el talent dels artistes locals i per ampliar la base social dels espectadors. Les 413 funcions que ha ofert el Grec han tingut una mitjana d’assistència d’espectadors del 75%, amb un balanç semblant de participants entre els 46 espectacles de Grec Montjuïc (55.994 espectadors) i als 56 de Grec Ciutat (56.950 espectadors).

En fer balanç de l’edició d’enguany, Jaume Collboni, segon tinent d’alcaldia i responsable d’Empresa, Cultura i Innovació, ha recordat el concert de Jordi Savall en homenatge a l’aventurer àrab del segle XIV Ibn Battuta, que ha tancat el Festival al Teatre Grec. Mitjançant aquesta figura històrica, comparable a Marco Polo, es van posar en relleu les arrels viatgeres del festival, centrat primerament en el Mediterrani, però que també pretén descobrir la resta del món i totes les cultures.

El Festival ha donat suport al talent artístic local i a les fàbriques de creació que hi ha a Barcelona, si bé també ha potenciat la programació internacional (un 30% del total d’espectacles). Grec Paral·leles ha servit també per organitzar activitats culturals per a la ciutadania, en col·laboració amb la xarxa de biblioteques, per incrementar el nombre de públics interessats en el Festival.