Els animals del Zoo de Barcelona es refresquen durant l’època de calor

Per pal·liar els efectes de les altes temperatures en els animals, el Zoo de Barcelona ha posat en marxa un seguit de mesures per continuar garantint-ne el benestar i la salut, com per exemple, renovar amb més freqüència l’aigua dels abeuradors i incorporant gelats a la dieta d’alguns animals.

08/08/2022 11:21 h

Ajuntament de Barcelona

En moments de màxima calor, l’equip de cuidadores i cuidadors renova amb més freqüència l’aigua dels abeuradors perquè estigui fresca i, si cal, posen més abeuradors a disposició dels animals. A més s’intensifica la neteja i renovació de l’aigua de les zones de bany que tenen algunes espècies a les seves instal·lacions. I fan l’equivalent amb els fangars, que juguen un paper important en la regulació tèrmica d’animals com els facoquers i les elefantes.

Només en casos excepcionals, com el de la parella de pandes vermells, s’activen aspersors d’aigua per refrescar el seu espai. I el mateix es fa a les instal·lacions de les elefantes, el bisó, el búfal nan i el cérvol del pare David. En tots aquests casos, amb l’ús de mànegues.

En general, quan les temperatures són altes, es garanteix que els animals puguin accedir sempre als aixoplucs o les zones interiors de les seves instal·lacions, mantenint les comportes obertes en tot moment.

L’alimentació també es té molt en compte en els mesos de calor. A banda de tenir cura de la hidratació adequada dels animals, es preparen gelats adaptats a la dieta de cada espècie amb una base de gel i que contenen peix, marisc, fruita, verdura, sucs o brou.

Etiquetes associades a la notícia