Els Bombers de Barcelona envien a Kíiv un nou comboi amb material logístic

Un comboi de Bombers de Barcelona ha sortit aquest matí amb material logístic per al Servei Estatal d’Emergències d’Ucraïna. El comboi ha començat aquest divendres el trajecte cap a la ciutat polonesa de Nisko, on està previst que dilluns es faci l’entrega.

16/12/2022 14:24 h

Ajuntament de Barcelona

 

S’hi han enviat generadors d’electricitat per fer front a les baixes temperatures, un equip hidràulic d’excarceració per al salvament de persones, tres-cents vestits de protecció biològica, cent vestits de protecció química i quinze mil mascaretes.

A més, a principis de l’any vinent es preveu que els Bombers de Barcelona cedeixin també dos vehicles: una grua amb capacitat per elevar peces de fins a 40 tones, adequada per retirar runa i fer operacions de rescat, i un camió autobomba.

A l’estiu, en el marc de l’acord de col·laboració amb Kíiv, ja s’hi van enviar dos vehicles dels Bombers: un camió autobomba per a l’extinció d’incendis i un vehicle autobraç articulat cedit pel Port de Barcelona per al rescat de persones. A més, també es van enviar equips de protecció individual, ràdios i material sanitari i d’emergències.

El consistori subvenciona actualment fins a cinc projectes o programes realitzats per entitats que treballen sobre el terreny: el Comitè Català per als Refugiats, Creu Roja, Farmamundi, Pallassos Sense Fronteres i Unicef.

L’Ajuntament de Barcelona ha mostrat des del principi el suport a Ucraïna davant la invasió de les tropes russes. A més de l’acord de col·laboració i amistat, Kíiv serà la ciutat convidada a la Mercè de l’any que ve, i l’alcalde, Vitali Klitxkó, ha visitat Barcelona en dues ocasions.

Etiquetes associades a la notícia