Els Bombers de Barcelona han fet quasi vint mil serveis durant el 2021

El Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS), conegut popularment com a cos de Bombers de Barcelona, va fer un total de 19.656 intervencions en salvaments, incendis o explosions, assistències tècniques i tasques de prevenció operativa durant l’any 2021. Aquesta xifra representa un augment del 6,26% respecte a l’any 2020.

09/02/2022 16:45 h

Ajuntament de Barcelona

De les 19.656 intervencions, 4.287 van ser en incendis i explosions, el 21,81% del total dels serveis, en què nou persones van perdre la vida. Pel que fa a les intervencions en salvaments, se’n van fer 6.445, el 32,79% del total dels serveis. D’aquestes intervencions, 5.460 es van fer per auxiliar i socórrer persones en habitatges.

Amb l’objectiu de situar la prevenció i la resposta a les emergències com a eixos prioritaris per garantir una ciutat segura, es treballa en un seguit d’accions, que s’aniran desenvolupant a partir d’aquest any, que permetin anticipar-se i fer tasques de prevenció necessàries per minimitzar aquests incidents i, en cas que s’acabin produint, minimitzar-ne també les conseqüències:

  • Promocionar la recerca i el desenvolupament (R+D) de la prevenció d’incendis a través de col·laboracions i transferència de coneixement amb referents d’expertesa, amb convenis de col·laboració per a la recerca i el desenvolupament de projectes estratègics i amb la participació en fòrums i taules del sector. A més, es faran assaigs i proves de materials, equipaments i sistemes de protecció contra incendis.
  • Impulsar la investigació dels incendis amb l’objectiu de conèixer la seqüència de fets i els desencadenants. Es crearà una unitat d’anàlisi, recerca i investigació del sinistre per fer les investigacions postsinistre de tots els serveis d’incendis amb víctimes o danys greus als edificis i col·laborar directament amb els cossos policials.
  • Impulsar l’Espai Bombers com a centre referent del coneixement i transferència de la prevenció i la divulgació.
  • Fomentar la divulgació de la prevenció d’incendis amb l’impuls de l’espai museístic de l’Espai Prevenció.

En aquest sentit, des d’aquest mes de febrer i fins a l’abril, en el marc de la campanya “Millor prevenir que apagar”, es fan xerrades de prevenció d’incendis domèstics en què es donen recomanacions pràctiques sobre com prevenir els incendis domèstics i consells sobre què cal fer en cas que es produeixi un incendi a casa.

A més, al novembre va entrar en funcionament el vehicle Pre-Venim a les escoles, un nou vehicle destinat a la divulgació de mesures de prevenció d’incendis i d’autoprotecció per a infants i joves.

Etiquetes associades a la notícia