Els Consells de Barri formen part del procés per definir els projectes del PAD i del pressupost participatiu

Els propers consells dels cinc barris de Gràcia es convocaran entre 19 de febrer i el 12 de març, en tots els Consells s’incorpora un punt de l’ordre del dia del Procés participatiu del Pla d’actuació del Districte on s’explicarà la metodologia de pressupostos participatius per a la definició dels projectes d’inversió

03/02/2020 14:29 h

Districte Gràcia

Les noves convocatòries d’aquests òrgans de participació seran un dels canals actius de participació per configurar el Pla d’Actuació del Districte per al mandat, i determinar els projectes que s’incorporaran als pressupostos participatius

Els Consells de Barri són els òrgans de participació ciutadana constituïts per resoldre les qüestions que afecten directament als barris i les persones que hi viuen. Hi poden participar totes les persones que vulguin fer aportacions o demandes, i fan la funció de punt de trobada per millorar la qualitat de vida de la ciutat i augmentar la cohesió social.

Les sessions que es convoquen al febrer i al març de 2020 han de servir per fer totes les aportacions possibles al Pla d’Actuació del Districte de Gràcia (PAD) i als Pressupostos Participatius, amb l’objectiu de configurar es objectius que marcaran el mandat i definir propostes de projectes a desenvolupar fins al 2023.

Els consells dels cinc barris de Gràcia es convocaran entre 19 de febrer i el 12 de març, en tots els Consells s’incorpora un punt de l’ordre del dia del Procés participatiu del Pla d’actuació del Districte on s’explicarà la metodologia de pressupostos participatius per a la definició dels projectes d’inversió.

____________CALENDARI DELS CONSELLS DE BARRI____________
  (podeu veure les ordres del dia clicant sobre els títols subratllats)

La Vila de Gràcia  (#ConsellBarriVilagracia)
Dimecres 19 de febrer, a les 18.30 h
Seu del Districte ( pl. de la Vila, 2)

El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova (#ConsellBarriCampGrassot)
Dimarts 25 de febrer, a les 18.30 h
Espai d’Entitats Mercat de l’Abaceria  (Passeig Sant Joan al passeig central entre c. Sant Antoni M. Claret i c. Indústria)

La Salut (#ConsellBarriLaSalut)
Dijous 27 de febrer, a les 18.30 h
Casal de Barri Cardener  ( c. Cardener, 45)

El Coll (#ConsellBarriEl Coll)
Dimecres 4 de març, a les 18.30 h
Finca Sant Salvador (pg. Mare de Déu del Coll, 79)

Vallcarca i els Penitents (#ConsellBarriVallcarcaiPenitents)
Dijous 12 de març, a les 18.30 h
Escola Farigola (c. Sant Camil, 31)

Per fer arribar incidències, queixes o suggeriments, hi ha altres vies habilitades de manera continuada, com ho són el 010 i el telèfon del civisme 900 226 226 (tots dos gratuïts), i la bústia de queixes i suggeriments (lloc web i aplicació mòbil).

La participació, des de l’entorn més proper

Els Consells de Barri, espais de treball comú i de construcció col·lectiva, són òrgans de participació territorial per a totes les qüestions referents al barri, i tenen com a finalitat ser un canal de participació ciutadana en el desenvolupament de polítiques públiques de proximitat.

Estan presidits per la regidoria del Districte, i hi participen representants tant dels grups polítics del Consell de Districte com dels serveis, les entitats i les associacions amb seu a cada barri. Estan oberts a la participació individual de tota la ciutadania a través de convocatòries públiques.

En les seves sessions es debat sobre els plans, els projectes i les actuacions que tenen lloc al barri a partir de la informació i les opinions de totes les persones que hi assisteixen. Els acords i les propostes dels Consells de Barri es transmeten als òrgans pertinents de l’Ajuntament perquè hi donin resposta.

 

 

Etiquetes associades a la notícia