Els edificis de l'entorn del Palau de la Música, futurs equipaments per al barri

Les finques del carrer de Sant Pere Més Alt, 13b, 15 i 17 i del carrer d'Amadeu Vives, 2-8, que ara admeten l'ús hoteler, adequaran la seva funció a les necessitats actuals del districte. El veïnat i les entitats socials de Ciutat Vella s’han oposat reiteradament a la construcció d’un nou hotel al cor del barri.

26/01/2018 14:40 h

Redacció

El Consell Plenari ha acordat deixar sense efecte la qualificació urbanística vigent, un fet motivat pel rebuig frontal del veïnat i les entitats del barri a la construcció d’un nou hotel a Ciutat Vella. A més, el Plenari municipal havia demanat ja en dues ocasions, l’any 2010 i l’any 2016, la revocació del planejament que atorgava usos hotelers als immobles. Retornar la qualificació d’equipament docent a les finques de l’entorn del Palau de la Música permetrà prioritzar les necessitats del districte pel que fa a l’ús futur que se’n pugui derivar i que s’haurà d’adoptar entre les parts implicades.

L’acord, que consisteix en una modificació del Pla general metropolità (MPGM), reverteix una MPGM anterior, del 2009, que atorgava ús hoteler a les finques de l’entorn del Palau de la Música. El mateix any, però, coincidint amb la intervenció judicial en el Palau, la nova direcció de l’entitat va desestimar la construcció d’un hotel adjacent, decisió que la deixava sense motivació.

[Actualització 20/02/2018]

El pla urbanístic que permetia construir l’hotel del Palau ha quedat sense efecte després que la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona de la Generalitat hagi aprovat definitivament que ambdues finques recuperin la qualificació d’equipament.

Etiquetes associades a la notícia