Els grups de treball de la Taula d’Emergència Climàtica, en marxa

Una quarantena de persones van participar la darrera setmana a la primera reunió dels dos primers grups de treball de la Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc que s’han posat en marxa. Les sessions del grups de treball ‘Fem arribar la sostenibilitat a tothom’ i ‘Fem possible una millor governança dels horts urbans’ van tenir lloc en línia el 12 i el 15 de juliol i van comptar amb la participació de representants de diversos equipaments i entitats del districte. Ambdós grups serviran per testejar-ne el funcionament i estendre’l a d’altres grups que començaran a funcionar a partir de setembre.

19/07/2021 17:45 h

asalariche

La reunió de constitució del grup de treball ‘Fem que la sostenibilitat arribi a tothom’ va celebrar-se el passat 12 de juliol i va comptar amb la participació de 20 assistents amb una destacada presència de persones que treballen als centres cívics i biblioteques i representants de diverses entitats del districte.

Durant la reunió, es van consensuar dues grans accions a impulsar des del grup. En primer lloc, la necessitat de comptar al districte amb un o dos espais referents sobre la sostenibilitat d’entre els ja existents. En segon lloc, la necessitat d’elaborar una programació ambiental conjunta que faciliti la difusió de la cultura de la sostenibilitat tant en els equipaments com en el marc de les entitats o la ciutadania.

Els treballs d’aquest grup continuaran després de l’estiu amb una sessió de presentació de les accions de promoció de la sostenibilitat que duen a terme els seus membres i de definició de les accions a futur que es poden dur conjuntament tot abordant la possibilitat que algun dels equipaments pugui esdevenir l’aula ambiental del districte.

 La primera reunió del grup ‘Fem possible una millor governança dels horts urbans’ va tenir lloc el 15 de juliol també en línia. En ella, hi van participar representants de 7 horts urbans dels barris de Sants-Montjuïc així com també entitats que treballen en àmbits com el compostatge casolà, la vermicultura i la creació de xarxa entorn del món de l’horticultura comunitària.

Durant la sessió, els participants van acordar ampliar el grup de treball a altres agents i altres horts que no s’han sumat encara al grup de treball, avaluar l’existència d’altres grups de treballar similars en altres districtes o municipis per aprendre de la seva experiència i trobar eines per consolidar el grup i fer-ne partícip a la resta de la ciutadania.

Després del parèntesi de les les vacances d’estiu, ambdós grups reprendran els seus treballs i es preveu que s’activin dos grups de treball més sobre el món escolar i els residus i hi hagin més novetats sobre el transport sostenible de darrera milla.

La constitució dels dos grups de treball de la Taula d’Emergència Climàtica és un petit pas conjunt més del Districte, les entitats i la ciutadania de Sants-Montjuïc en el camí de dissenyar accions per fer front al canvi climàtic.

La Taula d’Emergència Climàtica és un òrgan de participació obert a tota la ciutadania. Si voleu formar-ne part i rebre informació sobre com avança aquest procés barris us podeu posar en contacte amb l’Oficina Tècnica de la Taula d’Emergència Climàtica del Districte de Sants-Montjuïc (dte03_emergenciaclimatica@bcn.cat).

Etiquetes associades a la notícia