Els guanyadors del concurs "Consells de Tàper de profit", premiats amb un taller de cuina professional

26/10/2015 09:22 h

Ecologia Urbana

El proper concurs d’aquesta tardor consisteix en crear receptes amb productes propis de la tardor. Es poden presentar les propostes fins al proper 18 de novembre.

El consum responsable és l’eix que mou la iniciativa Som Gent de Profit. El seu objectiu és conscienciar la població sobre el malbaratament alimentari i l’error que implica llençar els aliments, ja que implica llençar també els diners que ha costat la seva producció i els recursos naturals invertits.

Per aquest motiu, l’entitat va posar en marxa el concurs de Consells de Tàper de Profit, una iniciativa oberta a tothom en què, per participar-hi, havies de proposar un consell, una idea o un truc per preparar el tàper i no fer malbé el menjar. Així les propostes donaven idees de com conservar els aliments, quins són els millors ingredients per portar en una carmanyola, receptes fàcils o com aprofitar un aliment sobrant del dia abans, entre altres.

La Marga Pradas, del blog L’Hora del Tàper, va seleccionar els quinze millors consells entre tots els aportats pels participants i els guanyadors van ser Maria Cervero, Daniel Álvarez, Marta Nus, Anna Cortadellas, Mireia Odena, Cristina Franco, Sara González, María José Juan Vila, Sofia de la Torre, Debora Rosano, Esther Gassol, Héctor Ibáñez, Josep Maria Pascual, Mireia Padrós, Mercè Benavent i Arturo Moreno.

El passat divendres 23 d’octubre, els guanyadors van poder assistir a un taller de cuina de profit a l’escola de cuina Espai Boisà , en què se’ls va proposar preparar un menú a partir d’un ingredient d’aprofitament, per exemple uns tomàquets madurs i una mica de llegum, com ara cigrons, o peix. Els participants van seguir les indicacions del cuiner per preparar els plats. En el moment de tastar-los, els participants van poder comprovar que sense malbaratar gens es poden fer plats exquisits.

De fet, els plats ho van ser:  tàrtar d’alvocat, tomàquet i ceps, cigrons cuits encebats amb tomàquets secs, mandonguilles de peix a l’all cremat i taronges caramel·litzades amb xocolata.

I ara, participeu al nou concurs de “Tardor de profit”!

El proper repte de Som Gent de Profit és un concurs de tardor en què s’ha d’elaborar una recepta senzilla a partir d’un aliment propi de la tardor, com són ara els bolets, les castanyes, el raïm, les figues, la poma o els primers espinacs i carxofes de la temporada, entre altres.

Tenint en compte aquests aliments, la iniciativa proposa elaborar un plat digne de premi amb aquests ingredients i fer-ho a partir de les sobralles de menjar. Un cop elaborat cal compartir la recepta i la fotografia al web del concurs.

Els plats es poden presentar fins al 18 de novembre. Per participar al concurs de tardor de profit has d’omplir un formulari al web , on també hi pots consultar les bases. El premi és una cistella de fruita i verdura ecològica de La tavella.

Més informació:

Web de Som Gent de Profit.