Els "Jardins de la Rambla de Sants", nou espai verd que cobreix les vies

04/07/2016 13:40 h

Ecologia Urbana

Els veïns i veïnes del districte de Sants-Montjuïc escull per votació popular escull el nom d’aquest nou espai verd que cobreix les vies del tren.

Els “Jardins de la Rambla de Sants” és el nom que rep el nou espai verd que sorgeix del cobriment de les vies de Sants. Aquests jardins, ubicats al carrer Antoni de Capmany entre la plaça de Sants i el carrer Riera Blanca, quedaran inaugurats formalment en el marc de la Festa Major de Sants, que tindrà lloc entre el 20 i el 28 d’agost.

La decisió sobre el nom ha estat col·lectiva, a través d’un procés de votació popular. Hi havia tres noms a escollir: Jardins de la Rambla de Sants, Jardins de les Vies de Sants i Jardins de les dones lluitadores de Sants. Els tres noms van sorgir d’un conjunt de propostes presentades per entitats i associacions de Sants, Badal i la Bordeta. Del conjunt d’aquestes propostes una petita comissió-jurat, format per representats d’associacions i entitats, govern i partits de l’oposició, van escollir els tres noms finalistes, que són els que han estat sotmesos a la votació popular.

La votació popular es va iniciar a l’edició del FirEntitats, el passat 28 de maig, i des d’aleshores s’han habilitat urnes a tres equipaments del barri de Sants: Biblioteca Vapor Vell, Cotxeres de Sants i Poliesportiu de la Bordeta. Durant aquestes setmanes s’han recollit 441 vots, dels quals l’opció guanyadora ha obtingut 160. La proposta Jardins de les dones lluitadores de Sants ha comptat amb 151 vots i la denominació Jardins de les vies de Sants amb 130 vots.

La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha destacat que “els tres noms eren bones propostes i així ho ha demostrat l’ajustada majoria del guanyador. Des del Govern valorem positivament la participació, i també que el nou nom d’aquest espai guanyat pel barri hagi estat fruit de la voluntat dels veïns i les veïnes”.

Amb aquests jardins els barris adjacents a les vies ferroviàries guanyaran un nou espai verd de 760 metres lineals, essent l’obertura d’aquesta zona verda una millora per aquests barris densament poblats, ajudant a eliminar la fractura urbana que històricament han comportat les vies del tren.

La jardineria d’aquest àmbit es composa d’una banda discontinua de parterres, arbrat, plantes enfiladisses i jardineres amb vegetació penjant sobre els murs, així com d’un gran talús plantat amb vegetació entapissant.

La construcció d’aquests nous jardins ha tingut un import de licitació de 22.230.951,20 euros.