Els mercats de Barcelona impulsen el programa 'Comerç verd'

23/11/2021 16:54 h

Ajuntament de Barcelona

Els mercats alimentaris de Barcelona han impulsat el programa “Comerç Verd”, una de les principals iniciatives de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que suposa un salt qualitatiu tant en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona com en el fet que la ciutadania tingui molt més fàcil l’accés a aquests productes. El projecte també busca que el consum d’aquests productes de proximitat col·labori en la reducció de la petjada de carboni i en la lluita contra l’emergència climàtica, a més de garantir la viabilitat de l’agricultura i la ramaderia local i sostenible.

“Comerç Verd” és un projecte desenvolupat conjuntament entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), el Comissionat d’Economia Social i Solidària i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) que agrupa les entitats de comerciants dels mercats municipals de la ciutat. Tant la FEMM com els gremis minoristes d’alimentació han col·laborat en la definició, el desplegament, la difusió i el seguiment d’aquesta iniciativa, que es va començar a treballar el 2019 i que fa uns mesos va iniciar la seva fase operativa.

El mes de juny es va posar en marxa la prova pilot a sis mercats municipals (Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta) i recentment s’ha fet extensible a tots els mercats alimentaris de la ciutat. De moment s’hi han adherit 577 establiments, que representen un 52,2% del total, i s’està treballant per sumar més incorporacions en els pròxims mesos.

Barcelona Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible ha de servir per fer un gran pas endavant en la millora de l’alimentació dels barcelonins i barcelonines. Per complir aquest objectiu, és bàsic que la ciutadania pugui accedir a aquests productes amb facilitat i que la seva distribució arribi a tots els districtes i barris. Per això el paper dels mercats municipals és fonamental, com a promotors d’alimentació saludable i com a locomotora de canvi per a la resta de comerç dels barris on estan ubicats.

Etiquetes associades a la notícia