Els museus tornen a obrir les portes de nit el 20 de maig

La Nit dels Museus s'ha convertit en una cita habitual. El dissabte 20 de maig els museus obriran les portes en horari nocturn (de set de la tarda a una de la matinada) perquè els visitants puguin entrar-hi de franc. Un total de 87 espais participaran en aquesta celebració cultural. Com a novetats d'aquesta edició, la desena, l'Espai Fotogràfic Centelles s'afegeix de nou a la Nit dels Museus, mentre que l'Espai Bombers i la Torre de la Creu de Sant Joan Despí hi participen per primer cop.

11/05/2017 18:10 h

Redacció

La tarda i la nit del 20 de maig serà especial, atès que molts museus de Barcelona i l’àrea metropolitana obriran les portes de manera gratuïta. En total, hi haurà més de seixanta exposicions temporals i col·leccions permanents que es podran visitar lliurement. Molts equipaments culturals organitzaran activitats diverses com ara concerts, dansa i ball, visites teatralitzades, tallers i activitats familiars, projeccions audiovisuals i recitals poètics per atreure els visitants.

Com en anys anteriors, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) proposa sis rutes geogràfiques diferents que agrupen els museus per la seva proximitat geogràfica o per la seva connexió a través del transport públic. Les rutes són: de Montjuïc a l’Hospitalet; de l’Eixample a Gràcia; del Gòtic al mar; del Raval al port; Santa Coloma, Badalona, Sant Adrià, Fòrum, Glòries i Sant Andreu; Horta, Sant Gervasi, Pedralbes, Esplugues, Cornellà i Sant Joan Despí. Aquest any es proposa una setena ruta, anomenada Creació & Museus, que agrupa els museus que proposen alguna acció conjunta amb les fàbriques de creació.

Alguns equipaments culturals, com la Pedrera i el Museu Picasso, han establert per a la nit del 20 de maig un sistema de reserva prèvia a través de la seva pàgina web. Si no es disposa d’un passi obtingut a través de la reserva, no es podrà accedir als recintes.

Una proposta consolidada

La Nit dels Museus s’ha consolidat els darrers anys com a cita per a la cultura i els museus. L’any 2009 la jornada va tenir lloc a 27 espais i hi van haver 73.793 assistents, mentre que l’any passat hi van participar 83 espais i els museus van tenir 191.701 visitants. Aquest any, amb 87 espais participants, s’espera una xifra d’assistents més gran. La idea d’obrir els museus a la nit va sorgir a França l’any 2005 i està promoguda pel Consell d’Europa, que ha aconseguit estendre una festa en la qual participen més de 4.000 museus en diversos països europeus.

 

Més informació