Els parcs i espais de lleure a l’aire lliure, tancats a tota la ciutat

Es tracta dels 148 parcs amb portes d’accés, però la mesura s’aplica a tots els parcs i jardins que no es poden usar per lleure, només com a lloc de pas, i es recorda que no es poden utilitzar les àrees de jocs infantils.

16/03/2020 12:53 h

Vanessa Castillejo Bella

L’Ajuntament de Barcelona, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la Covid-19, manté des d’ahir, diumenge, els parcs i jardins de la ciutat tancats al públic i degudament senyalitzats.

Es tracta dels 148 parcs amb portes d’accés, però la mesura s’aplica a tots els parcs i jardins que no es poden usar per lleure, només com a lloc de pas, i es recorda que no es poden utilitzar les àrees de jocs infantils. Segons el decret de serveis públics essencials, es mantindran operatius els serveis d’incidències a l’arbrat i també el manteniment bàsic d’espais verds i jocs infantils.

En aquest sentit, s’han modificat les dinàmiques dels equips de treball i s’ha establert un sistema de torns que permet assegurar el servei i, sobretot, protegir les treballadores i els treballadors de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins amb les mesures preventives dictades per les autoritats sanitàries. A més, es mantindran les desinfeccions de les àrees d’esbarjo de gossos amb la programació habitual.

A partir d’avui també han deixat de funcionar les fonts ornamentals arreu de la ciutat. Es mantenen actius els serveis de control i reparació del clavegueram i l’enllumenat.

Pel que fa a les platges de la ciutat, totes tenen hissada la bandera vermella, i està prohibit passejar per la platja.