Els Porxos de Xifré es converteixen en una nova àrea de vianants

14/12/2014 14:16 h

Regina Navarro

Els vianants tenen una nova àrea prioritària a Barcelona. Des d’ara ja es pot transitar per la reformada zona dels Porxos de Xifré. Aquesta avarca els carrers de Llauder i Reina Cristina, a la zona de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

La reforma urbana ha suposat la renovació del paviment per convertir-ho en una plataforma única, amb llambordes de granit i de pedra destinada a l’ús prioritari de vianants. També s’ha canviat el mobiliari urbà i renovat la xarxa de clavegueram i d’il·luminació; així com s’han fet més accessibles les voreres.

L’alcalde Xavier Trias ha estat l’encarregat de posar en marxa aquest nou espai ciutadà aquest cap de setmana. La reforma s’ha desenvolupat amb la col·laboració dels comercials i propietaris dels edificis de la zona, els quals també han fet actuacions de rehabilitació als edificis i baixos dels comerços.

En aquest sentit, des del 2013, s’han facilitat ajudes des de l’Institut de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida. Per exemples, els propietaris dels edificis han pogut accedir a subvencions de fins al 30% del cost de les obres per millorar les voltes i les porxades, en concordança amb el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Pròxima actuació al carrer Pas Sota Muralla

Està prevista una darrera fase d’actuació per acabar de transformar l’àrea, que executarà l’Autoritat Portuària, ja que els espais en els quals està previst actuar pertanyen al Port Vell. La idea és transformar l’aparcament del carrer Pas Sota Muralla en una nova plaça pública.