Els primers allotjaments APROP ja tenen ubicació

En tres solars del Gòtic, la Bordeta i el Parc i la Llacuna del Poblenou s'ubicaran els primers Allotjaments de Proximitat Provisionals (APROP), un nou model de pisos d’estada temporal de construcció ràpida, sostenible i de qualitat concebut per ampliar el parc públic d’habitatge i evitar l’expulsió dels veïns i les veïnes dels barris.

02/03/2018 10:55 h

Ajuntament de Barcelona

Els primers edificis del programa APROP seran una realitat abans que acabi el 2018, amb una primera prova pilot als districtes que concentren un problema més gran de gentrificació, tot i que la previsió és que s’estenguin progressivament a solars de tots els districtes de la ciutat.

El projecte disposa d’un pressupost de 5,3 milions d’euros i preveu construir 92 allotjaments (21 d’individuals i 71 de dobles) per a unes 250 persones. Aquestes promocions s’aixecaran a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí, als solars següents:

Carrer Nou de Sant Francesc, 8-10, Gòtic Sud:

-12 allotjaments (4 de dobles i 8 de simples)

-Espai a la planta baixa destinat a activitats comunitàries

-Hort urbà a la coberta

Carrer de Mossèn Amadeu Oller, 19-21, La Bordeta:

-40 allotjaments (32 de dobles i 8 de simples)

-Espai en planta baixa destinat a activitats comunitàries

-Bugaderia compartida

-Coberta verda

Carrer de Bolívia, el Parc i la Llacuna del Poblenou, 33-41, al costat de les Glòries:

-40 allotjaments (35 de dobles i 5 de simples)

-Espai a la planta baixa destinat a activitats comunitàries

-Bugaderia compartida

-Coberta verda i hort urbà a l’interior

Els blocs combinaran diferents perfils de residents, persones inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit i persones en situació d’emergència habitacional. La iniciativa s’ha compartit amb l’Institut de la Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC), la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB) i la Fundació Hàbitat3, entre altres, i ha tingut l’impuls del Consell de l’Habitatge Social de Barcelona.

El projecte no substitueix les promocions que ja estan previstes i que, a finals de mandat, representaran un total de 4.000 habitatges construïts o en procés de construcció.

Les ubicacions s’han donat a conèixer en el marc d’una jornada celebrada juntament amb diverses entitats i representants de ciutats d’Amsterdam i Munic.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades