Els regidors que no continuen en el proper mandat s’acomiaden en el darrer Plenari

10/06/2015 16:06 h

Regina Navarro

Els regidors que no repetiran en el càrrec en el proper mandat s’han acomiadat en un plenari distès i emotiu.

Vídeo ‘Plenari Municipal del comiat’

Dels 41 regidors que formen el consistori, 26 deixen el càrrec, la qual cosa representa gairebé dues terceres parts del consistori; es tracta de la renovació més gran dels darrers anys.

Aquest Plenari també ha estat el darrer en què ha intervingut Xavier Trias com a alcalde, que ha lloat la feina de tots els regidors, tant del Govern com de l’oposició, i s’ha mostrat disposat a seguir col·laborant amb el nou Govern per impulsar la ciutat. “La responsabilitat és de tots, del Govern i de l’oposició”, ha dit l’encara alcalde de Barcelona. “No podem deixar que la ciutat es paralitzi, hem d’ajudar a fer que la ciutat vagi endavant. Aquest és el repte que tindrem en aquests propers anys i estic segur que entre tots seguirem fent avançar la ciutat de Barcelona.”

Jordi Portabella: “Cal que Barcelona i Catalunya continuïn anant juntes”

Entre els regidors que deixen el càrrec hi ha Jordi Portabella, que s’ha assegut al Saló de la Reina Regent durant els 4 últims mandats. Portabella ha dit que se sent orgullós d’haver contribuït a fer avançar la ciutat cap a la independència. “Cal que Barcelona i Catalunya continuïn anant juntes i sent lleials mútuament, perquè el que és bo per a l’una ho és per a l’altra”, ha assegurat el fins ara president del grup municipal d’Unitat per Barcelona, “perquè necessitem més capacitat política, perquè això ens fa més forts i perquè ja no acceptem ni tutors ni tuteles i volem ser lliures per decidir el nostre futur.”

Ricard Gomà: “Ni en el millor dels meus somnis imaginava deixar l’Ajuntament amb aquest horitzó d’esperança”

Dels 5 regidors que actualment té el grup d’Iniciativa només 1 continuarà en el proper mandat. Isabel Ribas i Ricard Gomà han estat els encarregats d’acomiadar-se del consistori. “Ni en el millor dels meus somnis imaginava deixar l’Ajuntament amb aquest horitzó d’esperança que la ciutadania acaba d’obrir”, ha dit Gomà, que ha estat regidor des del 2003. “Segur que aquesta esperança trobarà camins per avançar, per construir el somni en comú.”

Alberto Villagrasa: “Espero que en el proper mandat no es perdin els bons usos i costums”

Del Partit Popular, 6 dels 9 regidors no continuaran en el proper mandat, i tots ells han agraït la feina que han fet els partits i el bon tarannà de l’Ajuntament. “Espero que en el proper mandat no es perdin els bons usos i costums que sempre han existit entre tots els grups municipals”, ha expressat el més veterà dels regidors que deixen el grup popular, Alberto Villagrasa. “Avui deixo de ser regidor, però seré eternament lleial a aquest Ajuntament i a Barcelona.”

Gabriel Colomé: “Es tracta de 10 socialistes que són la història viva de Barcelona”

També canviaran les cares del grup socialista. Un total de 10 regidors no repetiran en el càrrec. Són 10 regidors que, segons ha dit Gabriel Colomé, han contribuït a transformar la ciutat. “Es tracta de 10 socialistes que són la història viva de Barcelona. Van participar en la transformació de la ciutat. Una ciutat inacabada, de fa 30 anys, i avui podem afirmar que només queden alguns serrells per acabar-la, tal com la van pensar els seus alcaldes.”

Joan Puigdollers: “Des de l’oposició es pot ajudar a governar i, encara més, crec que tenim l’obligació de fer-ho”

En nom dels 4 regidors de CiU que no repetiran al nou consistori, ha pres la paraula Joan Puigdollers, que deixa el càrrec després de 28 anys com a regidor més antic. “Podria escriure un tractat de com fer oposició constructiva en aquest Ajuntament”, recorda el que va ser 24 anys regidor. “Des de l’oposició es pot ajudar a governar i, encara més, crec que tenim l’obligació de fer-ho.”

Ara, com marca el calendari, el proper dissabte es constituirà el nou Ajuntament, i fins a 26 regidors nous s’asseuran al Saló de la Reina Regent per governar la ciutat durant els propers 4 anys.