Els serveis municipals, activats pel fred

A causa de les nevades lleus i la forta baixada de temperatures, aquest dijous s'ha activat el Pla d'emergència municipal per neu i gel en fase d'alerta. D'altra banda, segueix activa l'operació fred per oferir a persones sense llar la possibilitat d'allotjar-se en un centre municipal.

08/02/2018 14:20 h

Redacció

En episodis de nevades lleus i formació de gel, per prevenció es recomana vestir roba i calçat adequats per al mal temps i la neu, desplaçar-se en transport públic, preferentment en metro, i evitar l’ús del vehicle privat, a més de no circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola.

També cal no mullar o regar els carrers per evitar la formació de plaques de gel, i en cas que s’acumuli neu als terrats o balcons, no llançar-la a la via pública.

Els equips municipals estan activats i preparats per escampar sal i retirar la neu en cas que sigui necessari, i els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana han reforçat els seus serveis. S’ha tirat sal als punts més conflictius, els més ombrívols, amb grans pendents i peralts, i en parades d’autobús.

Operació fred

L’operació fred en fase preventiva, que està activada des del 29 de novembre, ha passat a fase d’alerta davant la previsió que les temperatures puguin ser iguals o inferiors a 0 ºC.

Aquesta actuació s’adreça a persones sense llar que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se als equipaments municipals oberts tot l’any i als centres específics, que s’obren amb aquest operatiu.

En aquesta fase l’Ajuntament habilita el Centre d’Estades Breus del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, que disposa de 100 places, que se sumen a les 72 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències, que es va obrir al novembre amb motiu de l’activació de l’operació fred en fase preventiva i que romandrà obert tot l’hivern. Aquestes places s’afegeixen a les més de 2.000 places d’allotjament diàries de què disposen l’Ajuntament i la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar (XAPSLL).

El dispositiu d’atenció es porta a terme conjuntament amb el Servei d’Intervenció Social (SIS) Medi Obert i la col·laboració de la Creu Roja de Barcelona.

Per a més informació, es poden fer consultes mitjançant els telèfons 010 i 012.

Etiquetes associades a la notícia